Circuite electrice neliniare in regim periodic nesinusoidal

Trimis la data: 2014-08-15
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.94 / 10
Downloads: 0
Autor: Bogdan_A
Dimensiune: 702kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Elementele ideale de circuit neliniare si pasive,-rezistorul,bobina si condensatorul,-au fost examinate la capitolul 2.Daca se aplica la bornele elementului pasiv neliniar o tensiune nesinusoidala, curentul rezulta nesinusoidal si reciproc, curentul sinusoidal printr-un element neliniar stabileste la borne o tensiune nesinusoidala.In circuite cu elemente neliniare pot sa apara stari nestabile care in anumite conditii duc la oscilatie neamortizate.Stabilitatea oscilatiilor neliniare este determinate de o anumita neliniaritate a caracteristici elementului.In paragraful 5.4 s-au analizat circuite simple de ordinul 2 cu elemente neliniare in care oscilatiile periodice pot fi neamortizate.
Bobina cu miez de fier este principalul element neliniar in electromagnetica (in componenta transformatoarelor electrice,generatoarelor si motoarelor electrice ,reelelor electromagnetilor etc.).Studiul fenomenelor din bobina cu miez de fier si din condensatoru neliniar intereseaza prin efectele deformante si prin pierderile de putere care apar in miezul bobinei(pierderi in fier),respectiv in dielectricul condensatorului .Problema pierderilor in bobina cu miz din fier si in condensatorul neliniar se studiaza in cadrul teoriei de camp a circuitelor electrice.

In continoare se analizeaza comportarea bobinei neliniare ca element neliniar,in limitele teoriei circuitelor electrice cu parametri concentrati.Problema condensatorului neliniar ca element deformant este similara cu a bobinei .In afara de bobina si de condensatoru neliniar -ambele elemente respective ,-un alt element deformant este redresoru ,- element rezistiv,-din componenta instalatiilor de transformare a tensiunilor si curentilor sinusoidali in tensiuni si curenti continui.

A.Bobina neliniara(cu miez de fier).Bobina sau inductoru neliniar considerat ca element ideal de circuit este caracterizat de ecuatia neliniara (2,28)N reprezinta numarul de spire al bobinei si este fluxul magnetic printr-o spira numita flux magnetic fascicular.Calculul curentului prin bobina naliniara la tensiune la borne data necesita rezolvarea sistemului de ecuatii(1.01,1.02).

Deoarece ecuatia (1.01) este neliniara si realatia flux-curent este data fie graphic,fie esantionat prin n valori ale fluxurilor la momentele -rezolvarea sistemului de ecuatii se face numeric,graphic sau grafo-analitic. a.)Bobina sub tensiune sinusoidala la borne .Daca tensiunea aplicata bobinei cu N spire este sinusoidala, u= fluxul magnetic ,calculat din ecuatia (1.02)este
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.