Ciresarii - Drum bun, ciresari!

Trimis la data: 2014-09-22
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristian_Z
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Vacanta de vara este pe sfarsite.In afara de Ionel,toti ciresarii se afla in orasul lor natal.Ionel isi petrece sfarsitul de vacanta impreuna cu parintii lui la Marea Neagra.Acolo el a intalnit un om batran pe nume mos Eftimie care i-a istorisit multe intamplari despre pescari.
Cel mai mult l-a fascinat pe Ionel intamplarea despre niste pescari pe care i-a prins o vijelie in mijlocul marii si care au naufragiat intr-un banc de nisip in apropierea malului.Baiatul a mai aflat ca un supravietuitor al acelei tragedii traieste si acum in Delta Dunarii.
Ionel a fost lasat de parinti sa plece in Delta Dunarii pentru a-l gasi pe supravietuitorul naufragiului.Ajuns in delta,baiatul l-a gasit pe pescar cu care a discutat ore in sir.Pescarul l-a invitat pe Ionel sa faca o plimbare cu barca in delta.Acolo,baiatul a vazut doua coloane de marmura extraordinar de frumoase. Ionel a presupus ca in acea zona se afla un palat.Cu ocazia acestei descoperiri,baiatul le-a trimis o telegrama celorlalti ciresari pentru a veni pe litoral.

Toti ciresarii si-au facut bagajele pentru a pleca pe litoral in afara de Tic care credea ca este o farsa.Din aceasta cauza,Tic a ramas acasa iar ceilalti ciresari au plecat la Marea Neagra. Ajunsi acolo,ciresarii nu l-au gasit pe Ionel asa ca si-au instalat corturile intr-un loc numit "La ochiuri".Ionel le-a mai trimis o telegrama foarte importanta ciresarilor dar acestia se aflau deja pe lioral.Insa,Tic a gasit telegrama la Victor acasa asa ca s-a hotarat sa mearga si el pe litoral.

Ionel i-a gasit in cele din urma pe ciresari.Acesta le-a povestit descoperirea pe care a facut-o.Dupa ce Ionel le-a istorisit intamplarea,ciresarii credeau ca exista un palat pe care l-au numit "Palatul de clestar".Dimineata urmatoare a sosit si Tic "La ochiuri".Ciresarii s-au impartit in trei grupe pentru a descoperi palatul: Ursu si Tic se duc la Valurele pentru a-l gasi pe un pescar pe nume mos Albu,iar Victor si Ionel se duc la Dunarel pentru a-l gasi pe mos Eftimie,iar Dan,Maria si Lucia raman la corturi.

Ajunsi la Valurele,Ursu si Tic afla ca mos Albu se afla la Dunarel.Tot la Valurele Ursu l-a salvat pe Tic dintr-un vartej din Dunare.Victor si Ionel afla ca mos Eftimie se afla la Valurele.Ursu si Tic se intalnesc in cele din urma cu Victor si Ionel.Cei patru ciresari pleaca impreuna si discuta cu mos Albu si cu mos Eftimie.Ei afla ca naufragiul a avut loc intr-o zona numita "Gorganul".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.