Ciresarii - volumul I

Trimis la data: 2002-07-08
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 7.28 / 10
Downloads: 20727
Autor: Carmen
Dimensiune: 5kb
Voturi: 1616
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dan,Victor,Ionel,Maria,Lucia,Ursu şi Tic sunt cireşarii.Ei îşi fac planuri pentru a pleca într-o expediţie ştinţifică la Peştera Neagră.Această peşteră nu a fost foarte des explorată de nimeni. Tic nu poate pleca în expediţia ştinţifică deoarece tatăl lui nu-l lasă,dar copilul apelează la paznicul şcolii,moş Timofte.
Acesta îl convinge pe tatăl lui Tic să-l lase în expediţie.Tic se hotărăşte să le facă o surpriză prietenilor săi, cireşarii întâlnindu-se cu ei pe drum. Peste câteva zile cireşarii îşi fac bagajele şi pleacă spre Peştera Neagră.

Tic are un câine pe nume Ţombi.Copilul îşi ia câinele şi pleacă imediat pe urma cireşarilor.Spre seară cireşarii ajung la gura peşterii cu bine,însă Tic s-a rătăcit cu Ţombi într-o pădure.Cu puţin noroc Tic a fost găsit de Ursu.Sora lui Tic, Maria s-a bucurat foarte mult când l-a văzut pe fratele ei.

Dimineaţa,cireşarii se împart în două grupe.Prima grupă era alcătuită din Ionel,Victor,Maria şi Tic care urma să intre în peşteră,iar a doua grupă era alcătuită din Ursu,Lucia şi Dan care trebuie să urce pe coama peşterii.Dacă s-ar întâmpla ceva a doua grupă trebuie să ceară ajutor oamenilor de la o cabană de lângă peşteră.

Aşa că prima grupă a intrat în peşteră cu trei lanterne şi aparetele aduse de Ionel cu care să poată comunica cu cei de afară.Ajunşi într-un salon toţi cei din peşteră au rămas uimiţi de frumuseţea stalagmitelor şi a stalactitelor.La primul lac din peşteră cireşarii au făcut o luntre cu care au trecut toate lacurile pe care le-au întâlnit.

După harta veche,peştera se termină la al treilea lac,dar Victor se încăpăţânează şi vrea să vadă dacă peştera nu continuă după lac.Victor se urcă în luntre,şi pleacă spre capătul peşterii.Acolo el găseşte o nouă peşteră şi îi duce pe toţi în acea peşteră, dar când a trecut Tic,Victor l-a luat pe copil dar luntrea şi Ţombi au căzut într-o cascadă.Tic a suferit foarte mult findcă l-a pierdut pe Ţombi.

Cei trei cireşari aflaţi pe un deal deasupra peşterii sunt îngrijoraţi deoarece nu au primit nici un mesaj de la ceilalţi cireşari.A doua grupă au început să exploreze noua peşteră şi şi-au dat seama că în peşteră au mai trecut doi oameni.Tic s-a băgat într-o crăpătură şi a găsit barca de cauciuc a vânătorului Petrăchescu din satul lui.

Peste câteva ore,Ionel a fost răpit de cei doi oameni care au trecut prin peşteră.Era chiar Petrăchescu şi un bărbos.Aceştia l-au bătut pe Ionel,dar copilul a scăpat de cei doi oameni prefăcându-se că şi-a rupt piciorul.Ionel a fost găsit de cireşarii din peşteră.El le-a spus că unul din oameni este Petrăchescu şi că era înarmat şi periculos.

Cireşarii au ajuns în sfârşit la capătul peşterii,dar drumul era blocat.Ei s-au pregătit pentru a-l înfrunta pe Petrăchescu.Din fericire Ursu a ajuns înaintea vânătorului şi i-a tras pe Ionel,Maria şi Tic deasupra peşterii unde erau salvaţi.Victor nu a mai avut timp să fie tras de Ursu deasupra peşterii,aşa că s-a ascuns într-o scobitură din pereţii peşterii pentru că venea Petrăchescu.

Vânătorul l-a văzut pe Victor şi a tras câteva focuri de armă spre el. Petrăchescu şi-a dat seama că el avea gloanţe oarbe în pistol aşa că a fugit înăuntru în peşteră pentru a se salva.Victor nu a păţit nimic aşa că toţi cireşarii au fost salvaţi.

Petrăchescu şi bărbosul au fost prinşi se către oameni şi băgaţi la puşcărie.Ţombi a fost găsit de nişte colegi de şcoală ale cireşarilor pe nume Sergiu şi Pompilică.Povestea cireşarilor în Peştera Neagră a fost povestită în toată ţara.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.