Clasele si tipurile de sol intalnite pe teritoriul Romaniei

Trimis la data: 2017-03-08
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 8.15 / 10
Downloads: 0
Autor: paulnicusor
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Clasificarea solurilor are ca scop generalizarea cunostintelor si gruparea solurilor pe baza de asemanari si deosebiri, in clase in care sunt incluse solurile, ale caror proprietati principale pot fi considerate identice sau foarte asemanatoare.
Clasa de sol reprezinta totalitatea solurilor carecterizate printr-un anumit stadiu sau mod de diferentiere a profilului de sol dat de prezenta unui anumit orizont pedogenetic sau proprietate esentiala, considerate ca elemente diagnostice specifice celor 12 clase de soluri.

Tipul de sol reprezinta o grupa de soluri asemanatoare, separate in cadrul unei clase de soluri, caracterizate printr-un mod specific de manifestare a unor elemente diagnostice. Fiecare clasa de soluri prezinta intre 1 si 5 tipuri genetice de sol, in total 32.

Subtipul de sol reprezinta o subdiviziune in cadrul tipului genetic de sol care grupeaza solurile caracterizate printr-un anumit grad de manifestare a caracteristicilor specifice tipului, fie o anumita succesiune de orizonturi, unele marcand tranzitii spre alte tipuri de sol, iar altele fiind caracteristici de importanta practica deosebita.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.