Clasificarea constructiilor

Trimis la data: 2013-12-29
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: cristinatheoo
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Constructiile sunt produse complexe imobile ale activitatii umane,sunt produse complexe imobile ale activitatii umane,destinate a adaposti si deservi multiple procese ale vietii sociale si destinate a adaposti si deservi multiple procese ale vietii sociale si materiale.Constructiile au un rol esential in asigurarea calitatii vietii materiale Constructiile au un rol esential in asigurarea calitatii vietii si datorita acestui fapt activitatea de constructii reprezinta unul si datorita acestui fapt activitatea de constructii reprezinta unul dintre domeniile cele mai importante ale activita dintre domeniile cele mai importante ale activitattii umane.
Clasificarea constructiilor
1.Clasificarea pe baza criteriului destinatiei pentru care au fost concepute.Clasificarea constructiilor cea mai des intalnita are la baza criteriul destinatiei pentru care acestea au fost concepute. Din acest punct de vedere se deosebesc doua mari categorii:

Cladirile sunt constructii inchise, cu o anumita compartimantare interioara si dotate cu echipamente si instalatii, destinate prin conceptie a adaposti si deservi o anumita activitate umana. In functie de destinatia lor cladirile de impart in:Cladirile civile-destinate unei game foarte largi de procese functionale, cum ar fi cele
legate de:locuire, sanatate, ocrotire sociala, sport, invatamam, cultura, administratie, comert, sa.;

Cladirile industriale-diversificate datorita gamei largi de procese industriale pe care trebuie sa diversificate datorita gamei largi de procese industriale pe care trebuie sale adaposteasca si sa le deserveasca Ele cuprind doua categorii de cladiri:le adaposteasca si sa le deserveasca Ele cuprind doua categorii de cladiri:cladirile de productie(uzine, fabrici, hale, ateliere etc.) la care modul de compartimentare si dimensiunile spatiilor sunt determinate de utilaje, instalatii, fluxuri tehnologice, circulatia interioara etc. si cladiri auxiliare destinate servirii procesului de productie si depozitarii (depozite de materii prime, depozite de produse finite, magazii, rezervoare, posturi de transformare, centrale termice etc).produse finite, magazii, rezervoare, posturi de transformare, centrale termice etc).

Cladiri agrozootehnice sunt destinate diferitelor procese de productie din sectoarele agrovegetal (rasadnite, sere, fabrici de nutreturi, crame, sectii de vinificatie etc) si zootehnic (grajduri, adaposturi pentru animaie si pasari) Alaturi de acestea exista si o seria de cladiri( magazii de cereale, silozuri, remize pentru utilaje agricole, ateliere dereparatii pentru utilaje etc).reparatii pentru utilaje etc).

Au caracteristicile cladirilor si cuprind:Constructii industriale speciale:cosuri de fum, silozuri, rezervoare, castele de apa,
rumuri de racire, estacade, etc;Constructii hidrotehnice si energetice:Cai de comunicatie:drumuri, cai ferate, poduri, tuneluri, piste, platforme,etc;Linii de transport al energiei electrice si pentru fluide tehnlogice;Constructii pentru alimentari cu apa si canalizari;Constructii pentru telecomunicatii:relee, turnuri de televiziune.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.