Clonarea

Trimis la data: 2007-02-15
Materia: Medicina
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 9.21 / 10
Downloads: 1272
Autor: Anonim
Dimensiune: 6kb
Voturi: 65
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Un cercetator de talie mondiala este de parere ca in urmatorii o suta de ani nu vor exista clone umane, pentru ca acest lucru este imposibil din punct de vedere tehnic. Hwang Woo-Suk este primul om de stiinta din lume care a reusit sa produca prin acest procedeu un embrion uman
Clonarea umana ramane inca de domeniul stiintei si fictiunii, a declarat marti cercetatorul sud-coreean Hwang Woo-Suk, care anul trecut a reusit pentru prima oara sa produca un embrion uman prin clonare, relateaza Discovery Channel.
"Clonarea umana nu este doar scandaloasa pe plan etic si periculoasa din punct de vedere medical, dar este si imposibila din punct de vedere tehnic. Fiintele umane clonate fac parte pur si simplu din imaginar, din SF. Pot sa va asigur ca pe aceasta planeta nu veti da niciodata nas in nas cu o fiinta umana clonata, cel putin nu in urmatorii o suta de ani", a declarat Hwang.

Cercetatorul si echipa sa de la Universitatea Nationala de la Seul, una din cele mai performante din lume in domeniu, au anuntat in februarie 2004 clonarea unui embrion uman, din care au fost extrase celule susa-embrionare identice din punct de vedere genetic cu cele ale persoanei clonate. Aceasta premiera mondiala nu viza aducerea pe lume a unui copil, ci obtinerea de celule-susa, despre care cercetatorii cred ca ar putea fi folosite pentru tratarea unor boli precum cancerul, Alzheimer sau diabetul.

Hwang si-a repetat angajamentul in cercetarile stiintifice privind clonarea medicala, in ciuda numeroaselor critici la adresa acestui procedeu de obtinere a celulelor-susa.

"Cred ca fac ceea ce trebuie sa fac ca om de stiinta", a spus el, repetandu-si speranta de a deschide anul acesta un centru mondial de cercetare pe celule-susa in Coreea de Sud, cu participarea cercetatorilor americani si britanici.

Coreea de Sud permite clonarea umana in scopuri de cercetare, dar pedepseste clonarea cu scop reproducator cu zeci de ani de inchisoare. Adunarea generala a Natiunilor Unite a adoptat in martie o declaratie nerestrictiva care indeamna guvernele sa interzica clonarea umana, inclusiv pe aceea cu implicatii terapeutice.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.