Clorfenoxiderivatii acizilor grasi

Trimis la data: 2015-10-22
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 28
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Horia_G
Dimensiune: 56kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Compusii clorfenoxiderivati sunt uneori amestecati in fertilizantii comerciali pentru a controla cresterea buruienilor.
Erbicidele clorfenoxiderivate au fost produse extensiv inca din 1950 pentru a fi folosite in agricultura si ca defoliante.
Sunt erbicide selective cu caracter hormonal,folosite sub forma de emulsii sau praf ( fiind slab hidrosolubile si liposolubile) contra tuturor buruienilor ,dar in special contra dicotiledonatelor.
Atat pentru faptul ca au un pret de cost scazut ,dar mai ales pentru ca au o puternica actiune biologica ,se folosesc frecvent preparatele 2,4Dsi MCPA din grupa acizilor fenoxiacetici.Au proprietati toxice pentru om si animale .
Acesti compusi nu sunt suficient de solubili in apa sau grasimi si de aceea sunt folosite sarurile acestora solubile in apa sau esterii lor preparati sub forma de emulsii sau mixture.

A fost demonstrate ca aplicarea acestor erbicide ar determina cresterea continutului in nitrati a plantelor tratate si de aceea sunt considerati indirect ca fiind toxici prin inducerea intoxicatiei cu nitrati.Furajul cel mai afectat este sfecla de zahar ,de aceea niciodata acesti compusi nu trebuie folositi in tratarea buruienilor acestei culturi.O parte din acizii clorfenoxiderivati, saruri(sare) si esterii sunt moderat iritativi pentru piele ,ochi, tract respirator si tract gastro-intestinal.

La cativa indivizi depigmentarea locala a rezultat aparent la un contact dermic cu clorfenoxiderivati.
Acesti compusi sunt bine absorbiti la nivel gastro-intestinal si mai putin bine absorbiti la nivel pulmonar.Absorbtia cutanata aparuta este minima.Compusii nu sunt semnificativ stocati in tesutul adipos.
Excretia are loc aproape in intregime pe cale urinara,excretia este ridicata in urina alcalina si la jumatate e prelungita cu 70-90 ore in urina acida. Injumatatirea este de asemenea prelungita la dozemari si la expunerea prelungita.

Dati in doze mari la animalele de experienta 2,4-D determina vomitare, diaree, anorexie, pierdere in greutate, ulcere ale gurii si laringelui si efecte toxice asupra ficatului si rinichilor si SNC.Miotonia, slabiciunea musculara si incoordonari ale extremitatilor apar la unele speciisi este apparent identificat in SNC: demielinizarea a fost observata in coarnele dorsale si EEG a inregistrat modificari functionale in creier la animalele dozate experimental
Ingerarea de cantitati crescute de acizi clorfenoxiderivati a avut drept rezultat o acidoza metabolica severa la oameni.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.