Cod de Guvernanta Corporativa 2011

Trimis la data: 2012-03-21 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 19 Nota: / 10 Downloads: 4
Autor: Musat Liliana Dimensiune: 62kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Potrivit definitiei date de OECD (the Organization for Economic Cooperation and Development), "guvernanta corporativa precizeaza distributia drepturilor si responsabilitatilor diferitelor categorii de persoane implicate in companie: administratorii, directorii, actionarii si alte categorii, si stabileste regulile si procedeele de luare a deciziilor privind activitatea unei companii."

Din perspectiva Banca Comerciala Carpatica, Guvernanta Corporativa reprezinta ansamblul regulilor, sistemelor si proceselor implementate pentru a stabili relatia dintre actionari, management, clienti, angajati, furnizori si alte parti implicate in vederea cresterii performantei economice si, implicit, a valorii Bancii. Aceasta evidentiaza eficienta sistemelor de management si anume rolul Consiliului de Supraveghere si cel al Directoratului, responsabilitatile si remunerarea membrilor acestora, credibilitatea situatiilor financiare si eficienta sistemului de control.

Avand in vedere dispozitiile art. 4 din Titlul VI al Codului Bursa deValori Bucuresti care prevad necesitatea adoptarii si conformarii cu principiile de guvernanta corporativa definite in Codul de Guvernanta Corporativa ("CGC"), Structura de guvernanta corporativa la nivelul institutiei noastre este descrisa in cele ce urmeaza. Documentul a fost aprobat si asumat de Consiliul de Supraveghere la data de 21.03.2011

SISTEMUL DE ADMINISTRARE Actionarii Bancii Comerciale Carpatica au hotarat in Adunarea Generala a Actionarilor din 14 noiembrie 2009 schimbarea sistemului de administrare al Bancii din sistem unitar in sistem dualist, conducerea fiind asigurata de catre un Consiliu de Supraveghere si Directorat, pentru o administrare mai eficienta a institutiei si adaptarea la conditiile actuale de piata.

Consiliul de Supraveghere este organul statutar al Bancii responsabil pentru supravegherea si controlul Bancii, reprezentand structura administrativa ne-executiva. Organizarea si functionarea Consiliului de Supraveghere se realizeaza in baza Actului Constitutiv, a legilor aplicabile si a unui regulament propriu.

Consiliul de Supraveghere- supravegheaza activitatea Directoratului precum si respectarea prevederilor legale ale Actului Constitutiv si hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor in desfasurarea activitatii Bancii. Consiliul de Supraveghere are in subordine directa urmatoarele comitete de lucru, ale caror atributii, organizare si functionare sunt stabilite prin regulamente proprii: Comitetul de Audit, Comitetul de Remunerare si Nominalizare si Comitetul de Supraveghere a Riscului.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.