Codul international de management

Trimis la data: 2014-01-10
Materia: Management
Nivel: Liceu
Pagini: 132
Nota: 8.51 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 132kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Codul international de management pentru exploatarea in siguranta a navelor si pentru prevenirea poluarii (Codul I.S.M.) traseaza responsabilitatile persoanelor care se ocupa de operarea navelor si prevede un standard international pentru operarea si managementul navelor in siguranta si a prevenirii poluarii. Aplicarea codului I.S.M. trebuie sa incurajeze dezvoltarea unei culturi a sigurantei in shipping. Factorii de succes pentru dezvoltarea unei culturi a sigurantei pot include incerdere, valori si convingere.
Codul stabileste obiectivele managementului de siguranta si solicita ca un sistem de management sa fie stabilit de catre companie, care isi asuma responsabilitatea operarii navei. De aceeia, companiei ii este cerut sa-si stabileasca si sa-si implementeze o politica prin care sa-si atinga obiectivele, aceasta incluzand furnizarea resurselor si suportului de la uscat necesare.

Codul ISM a fost dezvoltat si introdus ca reactie la o crestere alarmanta a accidentelor si revendicarilor aparute in decursul anilor '80, majoritatea acestora fiind grave cu implicatii atat in industria maritima cat si pe piata asigurarilor. Obiectivul principal al aparitiei codului a fost si este cresterea sigurantei navelor si pastrarea curata a mediului marin. Ca problema majora in aparitia acestor evenimente s-a constatat a fi factorul uman astfel, aproape toate navele si companiile care le detin si opereaza au trebuit sa se asigure ca sunt certificate in conformitate

cu prevederile codului ISM altfel neputand efectua activitati comerciale de transport maritim.Data de 1 iulie 2002 este o data critica in aplicarea codului I.S.M. deoarece codul ca parte a conventiei internationale SOLAS a devenit obligatoriu pentru toate tipurile de nave mai mare de 500 GRT care efectueaza voiaje internationale in scop comercial.

Codul international de management pentru exploatarea in siguranta a navelor si pentru prevenirea poluarii (Codul international de management al sigurantei-Codul I.S.M.) a fost adoptat de catre Organizatia Maritima Internationala (IMO) prin Rezolutia A 741 (18) din 4 noiembrie 1993, si reprezinta capitolul 9 din Conventia internationala SOLAS (Safety of Life at Sea). Organizatia Maritima Intenationala a adoptat si amendamentele la Codul ISM prin Rezolutia M.S.C. 104(73) din 5 decembrie 2000. Codul ISM a fost acceptat de catre Romania in anul 1997 si ulterior in 2002 a acceptat si amendamentele la acest cod.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.