Colt Alb rezumat pe capitole

Trimis la data: 2010-02-26
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 6
Nota: 8.34 / 10
Downloads: 66
Autor: Amles
Dimensiune: 10kb
Voturi: 236
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In Nordul înghetat , în Sãlbãticia purã, o sanie îsi croia drum prin nãmeti, trasã de câini. Bill si Henry transportau cadavrul lordului Alfred, într-un cosciug spre Fort McGurry. Lupii îi urmãresc si le mãnâncã primul câine.O lupoaicã bagã groaza în cei doi pentru cã le ademeneste câinii, unul câte unul, spre haita flãmândã. Este foarte isteatã si este obisnuitã cu oamenii deoarece este un câine fugit în Sãlbãticie. Stie când sã atace cu precizie.
Referat despre Colt Alb rezumat pe capitole
Cap.3 – Urletul foamei
Bill este mâncat de lupi, iar Henry nu mai poate dormi de frica lor. Acestia se apropie tot mai mult de el si sanie. Leagã cosciugul într-un copac si îsi continua drumul urmãrit îndeaproape de haitã. Lupii încep sã urle toti de foame în timp ce asteaptã ca focul sa se stingã si sã-l mãnânce pe Henry. Acesta, îngrozit îsi asteaptã sfârsitul si tocmai când lupoaica dã semnalul de atac, atunci apar sãniile cu oamenii de la fort care-l salveazã asfel de la moarte.

PARTEA aIIa
Cap1 – Batalia coltilor
Lupoaica a fost prima care a fugit la venirea oamenilor. Doi dintre lupi, unul mai tânãr si altul mai bãtrân se luptã pentru a-i intra în gratii. Haita prinde un ren si dupã ce-l mãnâncã se despart. Apare un al treilea lup care se tine dupã lupoaicã, Lupii se bat între ei pentru a-i dovedi cine-i mai tare si câstigã cel mai bãtrân dintre ei. Acesta se numea Chiorul pentru cã nu avea un ochi si era un lup încercat în multe lupte si avea multã experientã

Cap.2- Barlogul
Cei doi dau târcoale unei tabere de indieni, deoarece acolo era mâncare. Lupoaica gãseste o vizuinã unde fatã cinci pui de lup. Chiorul cautã hranã pentru lupoaica si pui, dar este tinut la distantã.

Cap 3- Puiul cenusiu
Unul dintre pui este cenusiu ; ceilalti sunt rosiatici. Este mai inteligent decât fratii lui si mai agresiv.In timpul foametei, când nu se gãsea nimic de mâncare, fratii lui mor pe rând el fiind singurul supravietuitor. Chiorul este ucis de un râs pe când era în cãutarea hranei. Lupoaica este nevoitã sã plece dupã vânat.

Cap 4 – Zidul lumii
Puiul cel sur este fascinat de lumina de la gura vizuinii. Iese din vizuinã si trãieste primele lui experiente. Vâneazã pentru prima oarã, este vânat la rândul lui, cade în apã, este atacat de o nevãstuicã si este cât pe ce sã-si afle sfârsitul. Il salveazã lupoaica în ultimul moment.

Cap 5 – Legea prazii
Puiul creste repede si învatã sã vâneze alãturi de mama sa, devenind mai puternic, mai încrezãtor si mai întelept Sunt atacati de o femelã râs, dar împreunã, dupã o luptã sângeroasã, îi vin de hac. Amândoi se aleg cu rãni serioase dar puiul învatã legea vânatului: Mãnâncã sau vei fi mâncat!
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.