Combaterea discriminarii rromilor si a xenofobiei la nivel international si in UE in contextul larg al minoritatilor

Trimis la data: 2014-01-22 Materia: Psihologie Nivel: Facultate Pagini: 87 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 86kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Suveranitatea este piatra de temelie a retoricii internationale despre independenta statului si libertatea de actiune , iar cel mai obisnuit raspuns la initiativele care cauta sa limiteze actiunea unui stat , in orice mod , este ca asemenea initiative constituie o limitare inadmisibila a suveranitatii statului respectiv . Asa cum rezulta din documentul de drept international , suveranitatea pare a nu fii un concept metafizic , nici parte a esentei statalitatii , ci este pur si simplu un termen care desemneaza totalitatea cerintelor particulare si foarte extinse pe care , de obicei , statele le stabilesc in relatiile cu alte state .

Suveranitatea este piatra de temelie a retoricii internationale despre independenta statului si libertatea de actiune , iar cel mai obisnuit raspuns la initiativele care cauta sa limiteze actiunea unui stat , in orice mod , este ca asemenea initiative constituie o limitare inadmisibila a suveranitatii statului respectiv .

Asa cum rezulta din documentul de drept international , suveranitatea pare a nu fii un concept metafizic , nici parte a esentei statalitatii , ci este pur si simplu un termen care desemneaza totalitatea cerintelor particulare si foarte extinse pe care , de obicei , statele le stabilesc in relatiile cu alte state . Statele garante sau neutre sunt state independente a caror existenta sau neutralitate a fost stabilita printr-un tratat international .

Statul independent protejat a incredintat unele din atributele sale prin intermediul unui tratat , unui stat protector , dar care isi pastreaza autonomia interna deplina si dreptul general de a controla relatiile externe , cu exceptia situatiei in care acest control a fost delegat prin dispozitiile specifice ale tratatului . Statalitatea asociata este un concept relativ modern care s-a nascut din discutiile purtate la Natiunile Unite cu privire la exercitarea autodeterminarii de catre teritoriile fara guvern propriu .

Statul modern asociat este cel mai aproape de statul independent protejat , atributul esential fiind capacitatea unilaterala de a pune capat " asocierii " cu alt stat . Teritoriu international este analog statului garant si este creat sub supravegherea sau controlul international , pentru a raspunde situatiilor politice particulare . Stat vasal supus suzeranitatii altui stat , are o oarecare personalitate internationala , dar este supus unui control mai mare de catre statul suzeran , decat este cazul cu statele protejate . Statul de vasalitate poate fi definit atat prin tratat , cat si prin relatiile destul de vagi, curente si personale , care isi au originea in legea feudala .

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.