Comedia in "O scrisoare Pierduta" - caracterizarea personajelor

Trimis la data: 2003-10-30
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 6
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 13
Autor: Razvan Marcel
Dimensiune: 13kb
Voturi: 599
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Comedia este o operă dramatică al cărei subiect si deznodământ provoacă râsul si care poate ridiculiza relatii sociale si etice, tipuri umane sau poate lua nastere din succesiunea unor intamplări neasteptate si hazlii.
Inceputurile acestei specii dramatice se află chiar la nasterea teatrului, in serbările dionisiace din Grecia. Unul dintre personajele ce interpretau vietile zeilor avea rolul lui Silen, zeul vinului. Actorul trebuia să pară cât mai impunător posibil, având in vedere statutul său de zeu, dar in acelasi timp si să manifeste efectele consumului băturii a cărei protector era.

Rezultatul interpretării nu era intotdeauna cel mai sobru, starnind destul de des râsetele multimii. Astfel a apărut comedia, ca specie dramatică. Specia continuă să evolueze si să se diversifice, căpătând si un rol educator, spectatorii putându-si identifica diferite probleme de caracter cu cele ale personajelor criticate pe scenă.

Comedia face parte, alături de tragedie, din speciile dramatice cu un scop bine definit, să stârnească râsetele spectatorilor. Pentru a obtine acest efect, autorii de comedie au incercat să stabilească ce anume provoacă râsul. Dezbaterile pe aceasta temă ramân in mare parte neincheiate, dar in termeni generali s-a ajuns la câteva concluzii.

In acest domeniu s-au stabilit doua nivele : viata curentă, in care omul este concentrat si pe problemele sale ce il impiedica să se distreze si să se destindă, si starea de euforie, mult mai rar atinsă, in care toate grijile se estompează puternic, mentalul este liber să se destindă, si in care mare parte din regulile psihologice nu mai sunt valabile. In primul caz, râsul poate fi stârnit prin două metode principale, ce sunt aproape intotdeauna combinate intre ele.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.