Comentarea motivului simbol din titlul Pasarile tineretii noastre

Trimis la data: 2013-04-08
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 7.04 / 10
Downloads: 0
Autor: dorry
Dimensiune: 15kb
Voturi: 27
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
De multe ori pasarea e asemanata cu sufletul,cu aspiratiile si idealurole spre care tindem fiecare. Anume aceasta idee este depistata in opera "Pasarile tineretii noastre" si este evidentiata in titlul acesteia. Matusa Ruta si Pavel Rusu,fiecare au idealurile sale. Matusa Ruta este o femeie care vrea ca traditiile si obiceiurile sa fie pastrate insasi ia isi are casa din lut acoperita cu stuf,face focul cu tizic,asteptind cocorii,ce semnifica viata rurala si pasnica,legatura omului cu pamintul.
Matusa Ruta este o femeie care vrea ca traditiile si obiceiurile sa fie pastrate insasi ia isi are casa din lut acoperita cu stuf,face focul cu tizic,asteptind cocorii,ce semnifica viata rurala si pasnica,legatura omului cu pamintul. Pavel Rusu tinde spre modernizare,schimbind casele oamenilor,sa fie acoperite cu sifer.

Facind multe inovatii in agricultura,tehnica si celelalte domenii precum si ciocirliile intruchipeaza setea de zbor,visurile si aspiratiile spre inaltimile spiritului. Si totusi gindindu-se la idealurile sale ambii isi imagineaza aceleasi semanaturi proasoete,aceeasi zare larga si acelasi cer senin,caci ambii sunt atrasi de dragostea catre viata si pamint natal.

Dragostea pentru patrie si cei apropiati ar trebui sa fie in fiecare suflet,eu tind spre modernizarea patriei mele,tind spre noi inaltimi precum ciocirlia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.