Comercializarea ciocolatei

Trimis la data: 2008-10-29
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 87
Nota: 8.72 / 10
Downloads: 16
Autor: Aura
Dimensiune: 2917kb
Voturi: 114
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Comercializarea ciocolatei"
Capitolul 1. Prezentarea magazinului de “ciocolata si produse din ciocolata. Amplasarea magazinului. Punctul de vânzare se poate defini ca fiind locul de vânzare permanent în care pãtrunde clientul si unde el îsi efectueazã cumpãrãturile.
"Comercializarea ciocolatei"
"Comercializarea ciocolatei"
Magazinul nostru este un sistem constructiv, proiectat pentr a etala, a depozita si a vinde mãrfuri consumatorilor finali, respectiv clientelei noastre.

"Comercializarea ciocolatei"
Întrebati cum apreciazã personalitatea magazinului nostru , consumatorii vor rãspunde folosind termeni ca: cinstit, corect, demn de încredere, captivant, foarte interesant, etc. tot astfel descriind si facilitãtile fizice oferitede magazinul nostru: curãtenie, usor de gãsit, loc de parcare, etc.

"Comercializarea ciocolatei"
Noi am luat in considerare faptul ca cã reusita comercialã a magazinului v-a depinde de:amplasamentul sãu;alegerea sortimentului de mãrfuri si servicii oferite spre vânzare;ambianta si organizare (amenajarea) interioarã.

"Comercializarea ciocolatei"
Magazinul este un adevarat “vanzator” unde progresele inregistrate in prezentarea marfurilor ca si aspectul modern al acestuia preiau unele atribute in munca vanzatorului.

Magazinul de ciocolata si produse din ciocolata ”Charmy”este amplasat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 ,in zona sectorului 3,Bucuresti.
A fost construit de profesionalisti cu buna cunoastere a factorilor care conditioneaza volumul si structura cererii marfurilor a populatie din perimetrul ariei de atractie a magazinului.

Magazinul se aflã în proxemitatea unei piete publice,unui supermarket ,unui minimarket,unui oficiu postal .
Schema magazinului “Charmy” -vedeti anexa 1

1.2.Design-ul magazinului
Pentru Magazinul ”Charmy” am ales si am construit o ambianta deosebita deoarece este o componentã majorã a imaginii magazinului si poate fi definitã ca efectul senzorial creat de design-ul sãu.

Design-ul magazinului se referã la stilul acestuia pus în valoare de cãtre caracteristicile fizice ale clãdirii în care functioneazã magazinul nostru. Atributele magazinului care contribuie conjugat la crearea stilului particular sunt:pentru design-ul exterior - fatada, firma, vitrina, accesul în magazin; pentru design-ul interior - peretii interiori, pardoseala, iluminarea.

Configuratia de baza a fatadei este in linie dreaptã, realizatã paralel cu axul strãzii dar este in acelasi timp atractiva si relaxanta de aceea am ales culoarea alb .Emblema ”Charmy” este mijlocul de comunicare eficientã a magazinului cu mediul sãu extern. Ea ajutã oamenii sã gãseascã magazinul, sã cunoascã ce vinde acesta. Stabilind numele si tipul afacerii comerciale, firma corespunde cu imaginea pe care eu in calitate de comerciant am dorit sã o comunic clientilor mei…

Vitrina, este importantã pentru a convinge clientul sã intre în magazin prima oarã de aceea culoarea geamului este roz transparent .
Accesul în magazin este proiectat astfel încât sã îi încurajeze clienti sã intre în interiorul sãu. Peretii interiori, sunt folositi pentru a segmenta spatiul magazinului departajând zonele de vânzare de cele care sprijinã vânzarea. Pentru acestia am ales o combinatie de culori intre alb,bleo care sunt in contrast cu toate nuantele de ciocolata existente pe rafturi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.