Comercializarea produsului in strainatate - mediul pietei

Trimis la data: 2009-07-01 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 864
Autor: Aurelia Dimensiune: 241kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
MEDIUL PIETEI
REGLEMENTARILE LEGALE- cu scop exclusiv politic ( protectia ramurilor interne sau raspunsul la presiuni politice) sau reglementari privind protectia mediului. Au un impact major asupra proiectarii, ambalarii si etichetarii produselor.

b. BARIERE NETARIFARE- instituirea anumitor standarde sau proceduri de testare si verificare a produselor, subventionarea produselor interne, întârzieri birocratice ale diferitelor avizari, aprobari. Au o tendinta de crestere.

c. CARACTERISTICILE SI PREFERINTELE CONSUMATORULUI daca acestea sunt foarte diferite nu se poate aplica standardizarea. Preferintele si traditiile locale influenteaza mai mult bunurile destinate consumului.

d. MODELE DE CUMPARARE SI DE CONSUM- frecventa cu care se fac cumparaturile, utilizari variate ale produsului pe diverse piete; metode de pregatire diferite.

e. STATUTUL ECONOMIC AL UTILIZATORULUI POTENTIALputerea de cumparare influenteaza atât elaborarea produsului, cât si modul de ambalare.

f. STADIUL DEZVOLTARII ECONOMICE- pe masura ce economia se dezvolta, cumparatorii solicita produse tot mai sofisticate. In tarile slab dez. produsele trebuie sa fie drastic simplificate datorita conditiilor precare de utilizare.

g. OFERTELE COMPETITIVE- competitia pe piata cere adaptarea produselor pentru a se obtine avantaje prin furnizarea de produse care sa satisfaca cerintele locale. Evaluarea ofertelor competitive poate duce la identificarea unor nise de piata care pot fi satisfacute prin adaptarea produselor sau poate sugera evitarea anumitor segmente de piata.

h. CLIMATUL SI GEOGRAFIA- influenteaza produsul, ambalajul si
caracteristicele acestuia.

i. SISTEMUL DE SPRIJIN- institutiile si functiile necesare pt. a crea,
dez. si satisface cererea( comerciantii cu ridicata, comerciantii cu
amanuntul, agentii de vanzare, transportul, media, creditorii). Disponibilitatea, performanta si costul acestui sistem afecteaza
strategia de proiectare a produsului.

7.2. PRODUSUL SI CARACTERISTICELE SALE CARACTERISTICILE PRODUSULUI
a. COMPONENTELE PRODUSULUI - complexitatea prelucrarii produsului; concordanta cu reglementarile legale si traditiile religioase.

b. MARCA- purtatorul de imagine al produsului si cea mai standardizata
componenta a produsului. Firma poate folosi marci locale, regionale
si globale.

Marca globala:
-are avantajul economiei de scara;
- faciliteaza imaginea firmei si prestigiul acesteia;
- beneficiaza uneori si de efectul tarii de origine ;
- utilizarea este destul de dificila( variatiile în semantica pot
impiedica folosirea aceleasi marci);
- marcile internationale actioneaza ca o restrictie în standardizare
(produsul nu trebuie diferentiat deoarece sunt marci acceptate si recunoscute international).

c. AMBALAREA- rolul de protejare si promovare a produsului; variaza
pentru acelasi produs în functie de conditiile climaterice din tarile straine, modul de transport, timpul necesar transportului, etichetare ( informatii bilingve, alegerea culorilor, forma ambalajului).

d. FUNCTII, ATRIBUTE, CARACTERISTICI- se adapteaza în mare masura pentru produsele destinate consumatorului (un rol important îl au
culorile).

e. METODE DE FOLOSIRE SI OPERARE- în cazul produselor electronice , abaterile de la produsul standard sunt legate de diferentele dintre sistemele de voltaj si cele de masurare.

f. DURABILITATE SI CALITATE- în managementul marketingului international nu se poate obtine un avantaj competitiv numai din avantajul preturilor mai scazute, ci mai ales din concurenta pe baza calitatii (standardele ISO 9000).

g. ÎNTRETINERE, SERVICII POSTVÂNZARE- cu cât aceste servicii sunt mai dificil de realizat, cu atât este mai justificata tehnic standardizarea produselor, datorita importanei deosebite a service-lui.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.