Comert electronic

Trimis la data: 2012-09-11 Materia: Comert Nivel: Facultate Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: karelia18 Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Prin comert electronic se intelege "distributie, marketing, vanzarea sau livrarea de marfuri si servicii prin mijloace electronice".Comertul electronic reprezinta schimbul informatiilor de afaceri prin retele informatice, fara documente, materiale, utilizand EDI (Electronic Data Interchange), buletine electronice de informare, E-mail, transferul electronic al fondurilor (Electronic Funds Transfer - EFT) si alte tehnologii similare.

Kalakota si Whinston: "... o metoda moderna de afaceri, care se adreseaza nevoilor firmelor, pietelor si clientilor prin reducerea costurilor, concomitent cu imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor, precum si cresterea vitezei de livrare sau prestare. Comertul electronic nu poate fi tratat fara a avea in vedere retelele de calculatoare, utile in cautarea si gasirea informatiilor necesare sprijinirii luarii diferitelor decizii atat de catre firme, cat si de catre consumatori"

Kestenbaum si Straight: "Comertul electronic reprezinta o integrare a e-mailului, transferului electronic de fonduri, schimbului electronic de date si alte asemenea tehnici intr-un sistem electronic atotcuprinzator de functii economice".Dennis P. Geller: "colectia de instrumente si practici ce presupun utilizarea tehnologiilor Internet si care permit unei firme de a crea, intretine si optimiza relatiile de afaceri cu alte firme si consumatorii individuali

2. Avantajele comertului electronic
2.1. Beneficii tangibile
Cresterea vanzarilor conduce la obtinerea unor venituri superioare din:
-noii clienti, noile piete de desfacere;
-clientii existenti (vanzari repetate);
-clientii existenti (vanzari complementare);

Reducerea costurilor de marketing prin:
-reducerea timpului destinat service-ului clientilor;
-vanzarile online;
-reducerea costurilor cu imprimatele si transmiterea informatiilor solicitate de comunicarea specifica marketingului;

Reducerea costurilor specifice lantului de aprovizionare din:
-reducerea nivelului stocurilor;
-cresterea competitiei dintre furnizori;
-reducerea timpului necesar realizarii ciclului de aprovizionare;

Reducerea costurilor administrative prin eficientizarea proceselor economice de rutina, cum ar fi recrutarea, plata facturilor si autorizarea zilelor de concediu.In prezent se poate vorbi de un comert electronic traditional si de un comert electronic prin Internet. Comertul electronic nu este limitat numai la Internet, el include un numar larg de aplicatii in sistem: videotext, teleshoping, mediul of-line, cataloage de vanzari pe CD-ROM, retele proprii ale corporatiilor.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.