Comertul electronic - Serviciul E-COM

Trimis la data: 2014-05-08
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: alexandra_16d
Dimensiune: 823kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In prezent inca nu se asigura o securitate dorita a acestor tranzactii electronice. Foarte multe carduri sunt "sparte", de aceea clientii au o retinere in efectuarea acestor tranzactii. Anul 2011 se preconizeaza sa fie anul de atac asupra atacurilor cardurilor electronice, prin "virusarea" magazinelor virtuale.

Referate similare:

Pentru livrarea produselor la clienti exista cerinta de a ajunge marfa in cel mai scurt timp la cumparator acasa. Inca se mai practica transferul traditional prin posta si plata prin rambus.
Produsele soft (programe, muzica, jocuri, filme s.a.) sunt direct descarcate de pe Internet.
Produsele hard sunt livrate tot mai mult prin serviciile de curierat rapid si chiar prin propriile mijloace de transport ale producatorilor.

2.10. Magazinele virtuale

Magazinele virtuale sunt site-uri Web in constructie speciala, asemenea magazinelor reale, in care pe pagina principala se prezinta oferta de produse. Prin link -uri la paginile derivate se urmeaza cei 3 pasi de cumparare :
1. selectarea produselor si aruncarea lor la cosul de cumparaturi;
2. inregistrarea in baza de date a site-ului;
3. lansarea comenzii prin completarea formularului electronic de comanda.

Primul magazin virtual din lume a fost cel pentru oferta de carte, pe site-ul www.amazon.com.
Primul magazin virtual - www.emania.ro - din Romania a fost creat in 2008 si care ofera si astazi produse hard, de la carti pana la electronice.
Astazi, numarul de magazine virtuale din Romania este de peste 1000, cu oferte diverse de vanzare si cumparare, de participare la licitatie electronica, de cautare a unui loc de munca, s.a.
Utilizatorii de Internet pot face cumparaturi on-line parcurgand urmatori pasi:

1.se navigheaza pe Internet cu unul dintre navigatoare (IE, NN, Opera).
2.in campul de adrese, se scrie adresa web a magazinului virtual cautat;
3.se selecteaza produsul dorit printr-un clic pe imaginea acestuia si in acest mod se afla caracteristicile sale si pretul unitar;
4.produsul ales se pune in asa-numitul cos de cumparaturi, printr-un clic pe butonul de comanda "Pune la cos":
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.