Comoara din insula de Robert Lois Stevenson

Trimis la data: 2009-06-12
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 7.45 / 10
Downloads: 22
Autor: Deian
Dimensiune: 7kb
Voturi: 130
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Un copil pe nume Jim Hawkins este pus de catre Squire Trelawney si doctor Livesey si alti oameni sa spuna tot ce stie despre Insula Comorilor. Pe usa intra batrunul pirate care bea rom si isi canta cantecul lui enervant. Doctorul Livesey nu suporta sa auda acest cantec si ii poruncise sa taca.
Jim Hawkins locuia cu parintii lui. Intr-o seara, tatal lui murise si, ramasese doar cu mama lui. Urmatoarea zi, dimineata, sosise un om ciudat care isi spunea “Caine Negru”. Acesta vroia sa il vada pe Bill, capitanul. Cand l-a vazut, “Caine Negru l-a lovit si a luat-o la fuga. Fiind lovit grav, Doctorul Livesey ii spuse sa nu iasa din pat si sa nu bea rom, dar acesta nu il asculta si il rugase pe Jim sa ii aduca rom. Dupa inca cateva ore dup ace Bill se scula din pat il apucara ametelie, Jim ducandu-se sa-I dea pastilele.

De dimineata la Amiral Benbow sosi un orb batran care il oblige pe Jim sa il duca la Bill. Ajuns la Bill, orbul nu pierdu timpul si ii infipse un cutit in piept, luand-o la fuga, desi nu vedea.Jim, desi nu simtea nimic pentru el, plansese ca niciodata. Acum cand Bill murise, orbul se pregatea sa ii fure comoara. Mama lui Jim vroia sa ia din comoara doar ceea ce i se cuvine, plecand la Amiral Benbow. Acolo se duse si orbul, care, vroia sa fure lada capitanului.Jim si mama lui pleasera exact cand orbul si complicii sai sosise. Acestia cautau hartiile lui Flint pe care, mama lui Jim avu grija sa le ia. Pew(orbul) le ordonase camarazilor lui sa intoarca casa pe dos pana o gasesc.

Pe drum, niste calareti se indreptau intracolo, unul dintre ei, lovindu-l din greseala pe Pew care dadu coltul. Dupa moartea acestuia squire-ul si doctoral Liveseyse uitasera pe acele hartii, dandu-si seama ca era o harta a unei comori. Cei doi se hotarasera sa caute aceasta comoara deoarece, erau scrise toate indiciile.

Doctorul Livesey primi o scrisoare de la de la prietenul lui, squire-ul care il informase ca cumparase un vas si ca angaja tot ce trebuie pentru a porni in larg. Dupa toata munca depusa de echipaj, insfarsit Hispaniola era gata de plecarea in larg. Calatoria a fost reusita. Vasul s-a dovedit a fi bun, iar necazuri nu prea fusesera decat despre domnul Arrow, care s-a dovedit ca nu este un bun ofiter, chiar fiind o pilda proasta pentru oameni.Dintr-o noapte nu l-a mai vazut nimeni, capitanul sustinand ca s-a aruncat peste bord.

Un glas de la gabie striga:”Pamant!” Cu totii se urcara in goanna spre prora. John Silver recunoscu insula si afirma ca e un paradis. Jim auzise din greseala cand Silver vorbea cu prietenii lui cum ca vor sa-I omoare cand sunt la jumatatea drumului, dupa care fugi l-a doctorul Livesey, la squire si la capitanul Smallet si le povestise totul. Acestia il felicitara si, gandindu-se sa ii atace cand se asteptau mai putin.

Fiind la doua, trei mile de insula, trebuiau sa coboare barcile. Silver il intreba pe unul dintre marinara daca vrea sa asiste la planul lui, dar acesta, ii spuse lui Silver ca este un marinar ca nu oricare altul si incerca s ail faca sa renunte la plan, pana si-a dat seama ca Silver l-a omorat pe prietenul sau , Alan. Acesta il injura, dupa care ar fi plecat daca Silver nu i-ar fi aruncat cu un bat in el. Sprinten, acesta sari pe el si ii infipse de 2 ori cutitul in spate. Jim era acolo si vazu totul.

Echipajul isi dadu seama ca pe insula exista oameni din alte echipaje care aveau bombardamente si trageau toataziua, in timp ce Jim Hawkins si inca un coechipier incercau sa se intoarca pe barca. Inainte de a ajunge la barca, Silver sari in fata capitanului Smollet cu un steag de armistitiu deoarece dorea sa devina el capitan, capitanul neacceptand asta si lasandu-l afara din vas.

Silver le zise ca daca le da harta comorii o sa-I lase in siguranta pe uscat, Smollet nebagandu-l in seama. Silver si echipajul lui plecara dupa arme pentru a asalta echipa lui Smollet. Smollet se gandea la un plan pentru a defensa atacurile. Toata lumea isi lua postul si déjà se auzeau focuri de arme. Din nouasprezece oameni la sapte au ramas cinci oameni la 3. Silver si ceilali au plecat in padure, de unde nu se mai auzise un foc de arma.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.