Comparatie - carnea refrigerata vs. decongelata

Trimis la data: 2007-01-17 Materia: Medicina Nivel: Liceu Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 2469
Autor: Anonim Dimensiune: 26kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Comparatie - carnea refrigerata vs. decongelata - Carnea este un aliment valoros in alimentatia omului deoarece contine proteine de calitate superioara fiind bogata in aminoacizi esentiali (ce nu pot fi sintetizati de organismul uman ).De asemenea carnea rosie datorita hemoglobinei din sange reprezinta o sursa de fier usor asimilabil in alimentatie .Comparatie - carnea refrigerata vs. decongelata

Comparatie - carnea refrigerata vs. decongelata - Deoarece carnea nu poate fi folosita intotdeauna imediat dupa taiere se impun metode de pastrare in conditii care sa ii mentina caracteristicile organoleptice: (aspect, culoare,gust,miros, consistenta)
- fizico-chimice (umiditate, continut de substante nutritive )
- microbiologice

Comparatie - carnea refrigerata vs. decongelata - Conservarea prin frig (refrigerarea , congelarea ) sa dovedit a fi metoda cea mai eficienta. Lucrarea de fata abordeaza metode de refrigerare , congelare si decongelare a carnii de porc si de asemenea caracteristicile organoleptice ale carnii refrigerate si decongelate.

CONSERVAREA CARNII PRIN FRIG

Conservarea cărnii prin frig are ca scop oprirea acţiunii microorganismelor şi deci, păstrarea pe o durată limitată de timp a proprietăţilor produsului, avute în momentul începerii acţiunii frigului.

Metoda este foarte folosită în industria cărnii şi se realizează în încăperi izolate termic în care frigul se obţine cu ajutorul instala¬ţiilor frigorifice.

Conservarea prin frig poate fi :
- de scurtă durată (refrigerarea) şi
- de lungă durată (congelarea).

Ambele metode prezintă avantaje economice, deoarece păstrează în bune condiţii o serie de caracteristici iniţiale ale produselor supuse conservării, ca : frăgezimea cărnii, prospeţimea, gustul normal şi valoarea nutritivă.

Pentru ca metodele de conservare prin frig să fie eficiente, pro¬dusele supuse conservării trebuie să îndeplinească următoarele con¬diţii iniţiale :

— să provină de la animale sănătoase şi declarate apte pentru consum de către serviciul veterinar ;
— să fie proaspete, fără semne de alterare incipientă ;
— să fie prelucrate în mod igienic şi de calitate (carcasele trebuie sa fie curate fără cheaguri de sînge, piele, păr, impurităţi, con¬tinut gastro-intestinal, să aibă plaga de sîngerare bine curăţată, astfel încît carcasa să aibă aspect corespunzător).

In metodele moderne de refrigerare se folosesc ca medii de răcire : gaze (bioxid de carbon), apa şi soluţiile apoase ale unor săruri (clorura de sodiu sau de calciu).

REFRIGERAREA

Refrigerarea este un procedeu de conservare a cărnii prin frig şi constă în răcirea cărnii de la temperatura de + 35 °C pe care o are carnea la circa 2 ore de la tăiere, pînă la temperaturi superioare temperaturii de îngheţare a apei din ţesuturi (0 oC), dar apropiate de aceasta şi se consideră refrigerată carnea care are la os temperatura de +2... +4°C.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.