Comportamentul animalelor

Trimis la data: 2015-07-20
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: Loredana_P
Dimensiune: 14kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
A definii comportamentul nu este un lucru atat de simplu cum s-ar parea.
In general in limbajul current, prin comportament se intelege felul in cere se manifesta un organism viu.
Comportamentul reprezinta totalitatea activitatilor obiectiv-observabile determinate endogen si/sau exogen intergrate si coordonate la nivel individual initiate de un organism intact prin care acesta actioneaza adecvat adaptandu-se mediului si adaptand totodata mediul trebuintelor sale astfel incat in final rezulte supravietuirea sa si a speciei din care face parte.
Comportamentul este o succesiune de stari temporare, un flux continuu, dar nu uniform, de elemente legate unul de altul intr-o anumita ordine avand deci o structura desfasurata in spatiu si timp.
Fiziologii ambientalisti sustineau ca intregul comportament al unui animal este compus din reactii reflexe determinate de stimuli externi, mediul avand un rol exclusiv in determinarea sa.
Comportamentul unui animal prezinta ca si structura sa morfologica o crestere si o dezvoltare in cursul vietii individuale incepand cu nasterea si sfarsind cu moartea.

Dezvoltarea comportamentului instinctive atinge punctual culminant atunci cand animalul devine matur.
Comportamentul ajuta animalul sa supravietuiasca intr-o lume ostila tot asa cum o face functia digestiva renala sau circulatorie.In aceasta consta "finalitatea" comportamentului.
Comportamentul intervine in procesele de selectie atat in relatiile intraspecifice cat si in cele interspective.Comportamente intraspecifice cum ar fi curtarea,imperecherea,combativitatea sau ingrijirea progeniturii pot fi directionate selectiv fata de anumitzi indivizi de aceeasi specie.

Din punct de vedere interspecific comportamentul pradatorilor fata de prada ca si alte forme ale competitiei intre specii diferite pot avea o valoare selective.
Comportamentul intervine shi la nivelul selectiei interspecifice mai ales in cadrul relatiei pradator-prada.Este evident ca variatiile ce survin la animalele prada mai ales in sfera comportamentului de salvare au o mare importanta adaptive si determina o selectioe din partea pradatorului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.