Comportamentul consumatorului

Trimis la data: 2013-07-22 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cele doua categorii mari de clienti, clientii individuali si clientii organizationali, vor fi influentati in achizitionarea produselor de caracteristicile lor relevante de stare si de comportament:1. Constientizarea - prezentarea produsului inainte de aparitie pentru da ceva informatii consumatorului despre produs Trezirea interesului pentru produs - se furnizeaza mai multe infor.matii despre produs si despre modul in care acesta poate fi cumparat .

Consumator industrial: organizatii care cumpara bunuri sau servicii pentru a face alte bunuri si servicii, pentru a vinde altor consumatori industriali, pentru a asigura operarea sau functionarea unei organizatii.Fazele procesului de cumparare pe piata industriala:
Identificarea produsului Evaluarea necesitatii si a succesului
Descrierea specificatiilor despre produs Se elaboreaza un caiet de sarcini in care se exprima dorintele in raport cu produsul respectiv, aceasta constituie o orientare pentru furnizor.

Urmeaza cererea de oferta Furnizorii sunt informati ca exista un client pe piata si cumpara caietul de sarcini si fac primele oferte: pot satisface cerintele la data de.., la pretul de.., in cantitate de...(transportul si asigurarile costa foarte mult!)
Clientul primeste mai multe oferte, care difera intre ele atat ca pret cat si in privinta conditiilor de livrare, deci urmeaza alegerea ofertei. Alegerea ofertei, functie de modul in care a fost organizat tot procesul, se va face printr-o licitatie inchisa sau deschisa.

Contractul Este un document important. Este structurat pe capitole si articole, redactat de comun acord intre parti. In termenii psihologiei sociale, prin manipulare intelegem crearea premeditata a unei situatii sociale (de catre manipulator) pentru a influenta sau determina reactiile si comportamentul manipulantului (manipulantilor) in sensul dorit de catre manipulator. Manipularea, dupa amplitudinea modificarilor intr-o anumita situatie sociala, poate fi clasificata in:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.