Comportamentul consumatorului

Trimis la data: 2010-01-18 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 850
Autor: Kinguci22 Dimensiune: 265kb Voturi: Tipul fisierelor: docx Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Am ales ca temă de practică analiza părerilor consumatorilor din comuna Lăzarea, despre produsele și serviciile firmei I.I.Kozma Attila, care comercializează produse medicinale cu extras din plante. Magazinul are o gamă de produse foarte variată, la care toate persoane găsește produsul la nevoie. Magazinul oferă produse și instrumente medicinale, de exemplu papucuri, instrumente pentru camping, mașine de uz casnic, obiecte decorative etc.

Întreprinderea pe care am ales ca loc de practică, este întreprinderea individuală a lui Kozma Attila din comuna Lăzarea, cu numele I.I.Kozma Attila, care s-a înființat cu data de 21.04.2008.

La început patronul a pornit întreprinderea puține produse, cu variante puține ca să vadă că există cerere pe piață la produsele respective. Acum întreprinderea s-a devoltat, pentru că s-a îmbogățit cu mai multe produse datorită cererii, există mai multe variante de produse la prețuri acceptabile.

Obiectele întreprinderii sunt lărgirea gamei de produse, dezvoltarea în continuare întreprinderii și acoperirea mai multe piețe, pe mai multe locuri cu sedii.

Sunt factorii pe care firma nu reușește să le influențeze:
a)Socioculturali: aceștia sunt valorile, obiceiurile și credințele oamenilor. Dacă un individ nu folosește produsele cu extras din plante medicinale nu va cumpără sau dacă nu crede în importanța și eficacitatea sale nu va folosește și nu va cumpără produsele respective.

b)Demografici: se caracterizează prin modificarea populației, adică creșterea sau descreșterea numărul locuitorilor din Lăzarea aduce după sine că nu vor exista consumatori potențiali; schimbări de grupe de vârste care poate influența firma, pentru că dacă există un grup de consumatori care cumpără mai des produsele și acest grup schimbă nu va exista consumatori; deplasările geografice ale populației, adică migrația, care reprezintă descreșterea populației care influențează activitatea firmei, pentru că descrește numărul consumatorilor potențiali.

c)Politici: se referă la legile care reglementează activitatea firmei, acesta poate influența firma, pentru că firma trebuie sp respecte regurile și nu are libertate destul de mare în efectuarea activității.

d)Economici: factorii economici influențează cel mai eficient activitatea firmei, pentru că se referă la veniturile consumatorilor, care infleunțează cererea produselor fiindcă dacă oamenii nu au posibilitatea de a cumpăra produsele respctive descrește cererea; la investiții deoarece, dacă firma nu are profit nu are posibilitate la investiții, la dezvoltare și de aceea nu poate mării firma și nu poate să aibă mai multe variante de produse. La comune ca și Lăzarea oamenii nu au mulți bani, de aceea firma trebuie să orienteze către consumatori cu prețuri mai reduse.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.