Comportamentul institutional al functionarului public

Trimis la data: 2011-07-14 Materia: Administratie Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 668
Autor: TwistGirl Teo Dimensiune: 11kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Problema de cercetat
Analiza relatiei dintre existenta cadrului democratiei si gradul de profesionalizare a functionarilor din administratia publica,fie in ultimii 10-15 ani fie pentru viitori 10-15 ani.Obiective propuse:determinarea gradului de indeplinire a sarcinilor de catre autoritatile publice locale, la nivel de judet in raport cu cel local,comunal;identificarea factorilor care asigura realizarea si cresterea competentelor autoritatilor publice;analiza relatiei dintre personalitatea functionarului public si modul de indeplinire a obligatii;lor de catre autoritatile publice locale ;cuantificarea si masurarea gradului de implicare a autoritatii publice locale,in rezolvarea problemelor comunitatii si cetatenilor

Ipoteze cu nivel maxim de generalitate
Toate societatile au o structura a autoritatilor publice
Ipoteze de nivel intermediar,de generalitate
Toate structurile administratiei publice au ca parti componente autoritati ale administratiei publice la nivel central si autoritati ale administratiei publice la nivel local

Ipoteze de lucru
Autoritatile publice locale preiau in cadrul procesului de administrare normele si valorile sociale caracteristice sistemului politic national.Functionarii publici au un comportament profesional,asemanator cu cel al liderilor lor.

Locuitorii unei localitati(oras,comuna) au un comportament cetatenesc asemanator cu cel al
functionarilor publici.Functionarii publici integrati mai bine la particularitatile mediului social urban sau rural, obtin rezultate mai bune in munca.

Ipoteza cercetarii
Daca autoritatile publice locale manifesta responsabilitate,atunci comunitatea locala este coeziva si angajanta in rezolvarea problemelor administrative.Cu cat functionarii publici sunt mai bine pregatiti ,cu atat cunoasterea si rezolvarea problemelor comunitatilor locale este mai eficienta.

Metodologia cercetarii
Pentru indeplinirea obiectivelor si analiza ipotezelor formulate se vor folosi ca metode analiza de continut,ancheta,interviul si observatia,iar ca instrumente :chestionarul,ghidul de interviu,fisa de observatie.

Operationalizarea are doua componente
-definirea conceptelor
-stabilirea dimensiunilor si variabilelor

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.