Comportamentul si adapatarile animalelor in mediul lor de viata

Trimis la data: 2015-11-21 Materia: Biologie Nivel: Liceu Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Amalia_S Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Intotdeauna oamenii au observat modul in care se manifest` animalele. Oamenii primitivi depindeau de animalele s`lbatice pentru hran` ii aveau nevoie sa le cunoasc` miac`rile ii comportamentul pentru a le v@na cu succes.. Anelegerea comportamentului animalelor consum` mult timp, r`bdare ii cercet`ri minuIoase. Studiul itiinific al coportamentului animalelor este denumit etologie A.

Migraia animalelor face parte din comportamentul acestora. Ele migreaz` sau c`l`toresc de la un habitat la altul, pentru a beneficia de resurse diferite sau superioare, cum ar fi hrana mai mult` sau locuri mai calde ii mai sigure pentru reproducere. Cele mai multe migraii au loc o dat` pe an intr-un anumit anotimp, dar altele apar mai mult sau mai puin frecvent. Cu toate c` migraiile sunt necesare, acestea consum` foarte mult din energia si timpul animalului, expun@nd-ul la pericole, cum ar fi lipsa m@ncarii sau epuizarea.

1. Migraia in mediul terestru An mediul terestru, an regiuni precum savanele aficane ii tundra arctic`, m@ncarea ii apa sunt rare mai tot timpul. Turmele de animale c`l`toresc an funcie de sezon pentru a folosi c@t mai bine resursele existente. De exemplu, an Canada, caribuul petrece iarna an p`durile de conifere. An aprilie, el migreaz` an nord spre tundr`(regiunea Arctic` f`r` copaci) pentru reproducere, unde se hr`neste cu licheni si ierburi. El se antoarce an p`dure de andat` ce iarna arctic` reancepe ii p`m@ntul este acoperit de o crust` groas` de ghea`. An timpul migraiei acestora, ei sunt urmai de lupi. Lupii v@neaz` animalele tinere sau bolnave care nu pot ine pasul cu restul grupului.

2. Migraia p`s`rilor. Multe p`s`ri migreaz` sezonier. Prim`vara, ele zboar` din zonele cu ierni mai calde ii cu cantit`i mari de hran` anspre zonele mai reci unde-ii depun ou`le ii-ii cresc puii. Aceste regiuni mai reci au hran` andestul`toare numai prim`vara ii vara. Unele specii migreaz` oricum an zone cu mai puin` hran`, dar care ofer` mai mult` protecie an perioada reproducerii ii cresiterii puilor. P`s`rile se antorc an fiecare an an aceste locuri de reproducere.

Cea mai lung` distan` este parcurs` de chira polar`. Ea zboara din locul an care depune ou`le, din zona arctic` p@n` an Anctartica ii anapoi, an fiecare an -; o c`l`torie dus -; antors de aproximativ 36000 km. Un alt exemplu sunt pinguinii Adelle care c`l`toresc peste 300 km pe ghea dur` a m`rii pentru a ajunge la locurile unde se reproduc, pe continentul Antarctic.

Aceeaii pereche de pinguini va reveni la acelaii cuib an fiecare an.
3 Migraia an mediul acvatic. Si an mediul acvatic exist` multe vieuitoare care migreaz`. Astfel balenele c`l`toresc din teritoriile de hr`nire spre cele unde se reproduc si anapoi, an fiecare an. Din noiembrie p@n` an aprilie, balena albastr` ii balena cu cocoas` se hr`nesc cu animale mici, numite krill an regiunile polare. Odat` cu apropierea iernii ele str`bat oceanul Atlantic, Pacific ii Indian ca s` se reproduc` an apele tropicale calde. Balenele tinere consum` mai puin` energie pentru a-ii p`stra corpul cald, an apele tropicale calde, mai mult dec@t an cele polare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.