Compunere - O viata mai buna pentru copii acestei tari

Trimis la data: 2009-04-20
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 7.74 / 10
Downloads: 1167
Autor: Toma Iulian Gabriel
Dimensiune: 8kb
Voturi: 104
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Impresionat de viata nefericita a multor copii necajiti,sper că cineva se va gândi si la ei,încercând să le facă viata si mai ales copilaria cât mai frumoasă şi lipsită de griji si nevoi.
Era o zi friguroasă de iarnă.Fulgi mari de nea dansau prin văzduh neîncetat.Priveam prin geamul îngheţat cum oamenii mergeau zgribuliţi.Frigul îi făcea pe trecători să grăbească pasul.

La colţul străzii,acelasi copil pe care îl vedeam în fiecare zi . Era firav,îmbrăcat cu o hainuţa subţire,iar ghetele îi erau rupte.Îl vedeam cum întindea mâna,cerând trecătorilor de mâncare.Unii se opreau şi îi dăruiau câte ceva,alţii îl priveau cu dispreţ,iar cei mai mulţi treceau fără să-l bage în seamă.Avea alături o trăistuţa in care punea ceea ce primea.

În acel moment,m-am gândit să-i dau şi eu ceva. Aveam câteva lucruri pe care mama le pusese în debara pentru că imi rămăseseră mici .Le-am pus in sacoşă alături de ceva mâncare si câteva fructe.Am coborât grăbit. Mi-era teamă să nu plece.Când i-am oferit sacoşa,pe chipul său trist a apărut un zâmbet.Mi-a mulţumit.L-am întrebat ce se întâmplă cu el ,de ce stă zilnic acolo şi dacă se mai duce la şcoală . M-a privit trist,cu ochii plini de lacrimi şi a început să îmi spună povestea lui.

Îi murise mama cu un an în urmă.Tatal său,un om răutăcios si leneş,nu l-a mai lăsat să mergă la şcoală.Îşi pierduse slujba şi nu mai avea bani să-i mai cumpere cele necesare.Uneori lipsea de acasă sau îsi pierdea vremea cu prietenii,la cârciumă,uitând de el.O data,când băiatul a spus ca-i e foame,l-a trimis la cerşit.Aşa a ajuns să stea la colţ de stradă, tremurând în frig şi aşteptând milă de la trecători. Nu am ştiut ce să-i mai spun. Mi-am luat rămas bun de la el şi am urcat repede în casă. Eram foarte tulburat!

Ajuns sus,m-am aşezat pe canapea.Nu puteam să cred că sunt copii atât de nefericiţi.De ce unii adulţi nu se gândesc că au nevoie de linişte,dragoste ,căldură şi hrană?De ce sunt atât de multi copii care trebuie să muncescă sau să stea la colţ de stradă cu mâna întinsă,să fie umiliţi sau batjocoriţi?Aş vrea ca oamenii să fie mai buni unii cu ceilalţi,mai grijulii si să iubeasca mult copiii.

Toti suntem copii,indiferent dacă suntem bogaţi sau săraci,români sau de alte naţionalităţi,frumoşi sa nu,cuminţi sau mai zburdalnici,deştepţi sau nu.Toti avem aceleaşi necesitati dar şi îndatoriri.Toti trebuie să muncim,dar după puterile noastre.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.