Comunicarea

Trimis la data: 2014-02-26
Materia: Psihologie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 3
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 0
Autor: Mercea Adina
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Comunicare.Forme ale comunicarii umane
Comunicare didactica.feed-back
Introducere Cuvantul este sunet si culoare, e mesagerul gandului uman A>>
Etimologia cuvantului: originea acestui cuvant se gaseste in verbul latin comunico, care se presupune ca provine din adjectivul munis (care isi face datoria, indatoritor, serviabil).
Definitiile comunicarii (126 de definitii):
In sens comun, a comunica inseamna: a face cunoscut, a da de stire, a informa, a instiinta, a spune (despre oameni, comunitati sociale), a se pune in legatura / in contact cu, a vorbi cu, a fi in legatura /
Comunicarea este procesul de transmitere de informatii, idei, opinii, pareri, sentimente, deprinderi, abilitati, fie de la un individ la altul, fie de la un grup social la altul; comunicarea este un atribut al fiintei umane.Nici un fel de activitate umana (cotidiana si/sau complexa) nu poate fi conceputa in afara procesului de comunicare.
Exemple de definitii:1. Comunicarea este un proces in care oamenii isi impartasesc informatii, idei si sentimente.

2. Comunicarea este un proces prin care o parte (numita emitator) transmite informatii (un mesaj) unei alte parti (numita receptor).
3. Comunicarea este activitatea psihofizica de punere in relatie a doua sau mai multe persoane, in scopul influentarii atitudinilor, convingerilor, comportamentelor destinatarilor si interlocutorilor.
4. Comunicarea reprezinta un proces de viata esential, prin care animalele si oamenii genereaza, obtin, transforma si folosesc informatia pentru a-si duce la bun sfarsit activitatile sau viata.

Astfel, comunicarea este o componenta esentiala a oricarei activitati, este o stare de spirit si un instrument. Se poate spune ca activitatea de comunicare este o activitate esentiala pentru om, si ea a devenit, in zilele noastre, un concept universal si atotcuprinzator.
Elementele de baza ale procesului de comunicare sunt transmitatorul sau sursa (persoana care initiaza comunicarea, transmite mesajul) si receptorul sau destinatia (persoana care primeste mesajul). Intre cele doua puncte ale comunicarii se afla mesajul (informatia) care se codifica intr-un semnal.

Intre transmitator si receptor se realizeaza astfel schimb de informatii, respectiv comunicari sau mesaje.
Mesajele se pot transmite prin intermediul limbajului VERBAL (cu ajutorul cuvintelor), al limbajelor NEVERBALE (cu ajutorul limbajului corpului, al spatiului, al timpului, al lucrurilor) si al limbajului PARAVERBAL, care este o forma vocala de limbaj neverbal (de exemplu tonalitatea si inflexiunile vocii, ritmul de vorbire, modul de accentuare al cuvintelor, pauzele dintre cuvinte, ticurile verbale, etc).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.