Comunicat de presa

Trimis la data: 2010-02-27 Materia: Jurnalism Nivel: Facultate Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 14
Autor: Andrei Iordas Dimensiune: 10kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Referitor la noile prevederi ale Codului de Procedura Fiscala, Compartimentul de Relatii Mass-Media din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala va transmite urmatoarele precizari:Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, notiunea de "dobanda" datorata pentru neachitarea la scadenta a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat a fost inlocuita cu notiunea de "majorare de intarziere", astfel cum s-a prevazut in art.III din Legea nr.210/2005 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr.20/2005 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.580 din 5 iulie 2005.

Majorarile de intarziere se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv. De la 1 ianuarie 2006, nivelul majorarii de intarziere este, astfel cum prevede acelasi act normativ, de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere, si poate fi modificat prin legile bugetare anuale.

Precizam, totodata, ca acelasi nivel al majorarii de intarziere va fi datorat si de catre organele fiscale in cazul in care acestea nu restituie sau nu ramburseaza sumele cuvenite contribuabililor in termenul prevazut de lege.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2006 nu se mai percepe penalitatea de intarziere de 0,6% pentru fiecare luna si/sau fractiune de luna de intarziere la plata obligatiilor fiscale, fiind abrogat art.121 din Codul de procedura fiscala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.