Concepte, definitii si caracteristici ale sectorului agroalimentar

Trimis la data: 2019-01-27 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: lauriycka2020 Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
CUPRINS

INTRODUCERE 4
Sistemul agroalimentar concepte si definitii 5
Nivelul de activitate/de operare in sistemul agroalimentar 9
Caracteristici ale sectorului agroalimentar 10
BIBLIOGRAFIE 12

Sistemele agricole transforma materiile prime pe care le ofera mediul ambiant (energie solara, rezerve nutritive ale solului etc.), precum si cele adaugate de om ingrasaminte, apa, energia mijloacelor mecanice etc.) in produse agricole.
Sistemul agroalimetar inspirat din "teoria sistemelor" este de mare complexitate in ceea ce priveste structurile sale, fluxurile intersectoriale, mecanismele sale de reglare, obiectivele si performantele sale.
Nu este vorba de o abordare exhaustiva a sistemului agroalimentar, ci de a face referiri la aspecte considerate relevante pentru caracterizarea sa.
Sistemul agroalimentar reprezinta un ansamblu de agenti economici aflati in interactiune dinamica, participand direct sau indirect la crearea de fluxuri de bunuri si servicii orientate spre asigurarea alimentatiei unei populatii date.
Acest sistem agroalimentar are menirea sa asigure securitatea si siguranta alimentara a populatiei unei tari (este nevoie de existenta unui sistem consolidat care sa functioneze indiferent de fluctuatiile diversilor factori care il influenteaza).
Rolul sau mai include contributia la crearea PIB, aportul la realizarea unor resurse umane, participarea tarii la schimburile internationale de produse agroalimentare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.