Conceptul de interconectare si modelul ei structural

Trimis la data: 2013-08-01
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 8.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 52kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
La baza interconectarii retelelor intr-un internet sta un concept ce permite includerea tuturor tehnologiilor retelelor interconectate intr-un ansamblu coordonat. Scopul principal al acestui concept este acela de a ascunde detaliile de hardware ale diverselor retele, furnizand servicii de comunicatie universale. Ca rezultat se obtine o abstractizare de nivel superior ce ofera cadrul pentru toate deciziile privind proiectarea inter-retelei.

Referate similare:

Proiectantii au folosit doua cai de abordare pentru a rezolva problema ascunderii detaliilor retelelor interconectate: utilizarea programelor de aplicatii pentru a face fata heterogenitatii si ascunderea detaliilor in sistemul de operare. Primele interconectari de retele eterogene asigurau uniformitatea prin intermediul programelor de la nivelul de aplicatie. In astfel de sisteme, un program de la nivelul de aplicatie, executat pe fiecare masina din retea, intelegea detaliile conexiunilor retelei pentru acea masina si interopera cu programele de aplicatii prin acele conexiuni.

De exemplu, un sistem de posta electronica consta din programe de posta care fac sa avanseze [forward] un mesaj, succesiv, de la o masina la alta. Traseul de la sursa pana la destinatie poate trece prin mai multe retele diferite, dar acest fapt nu conteaza atata timp cat sistemul de posta de pe toate masinile coopereaza in vederea trimiterii mai departe a fiecarui mesaj. Utilizarea programelor de aplicatii in vederea ascunderii detaliilor retelelor pare naturala la prima vedere, dar o astfel de solutie conduce la o comunicatie limitata si greoaie.

Adagarea de noi functii sistemului inseamna conceperea unui nou program de aplicatie pentru fiecare masina, iar adaugarea de noi dispozitive in retea inseamna modificarea sau crearea de noi programe pentru fiecare aplicatie posibila. Pe o masina data, fiecare program de aplicatie trebuie sa inteleaga conexiunile retelei pentru acea masina, ceea ce duce la multiplicarea instructiunilor programului.

Utilizatorii familiarizati cu problemele retelelor de calculatoare inteleg ca odata cu extinderea interconectarii la sute si mii de retele, nimeni nu mai poate concepe toate programele de aplicatii necesare. Mai mult, succesul schemei de comunicatie pas-cu-pas impune corectitudinea tuturor programelor de aplicatie executate de-a lungul traiectoriei. Daca un program de pe o masina intermediara functioneaza eronat, sursa si destinatia nu mai pot detecta sau remedia disfunctionalitatea. Prin urmare, sistemele care utilizeaza programe intermediare nu pot garanta o comunicatie fiabila.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.