Conceptul de multimedia

Trimis la data: 2013-08-01
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 58
Nota: 8.91 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 524kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Multimedia reprezinta combinatia diferitelor tipuri de media livrate prin intermediul unui sistem computerizat. Prezentarea informatiei catre utilizator, intr-un format multimedia, nu o face sa fie mai buna sau mai potrivita pentru nevoile utilizatorului, dar proiectantul de multimedia dispune de facilitati pentru a-i oferi mai multe optiuni utilizatorului final. Multimedia este considerata un salt tehnologic asemanator aparitiei televiziunii in culori sau cinematografului sonor, un eveniment cotat ca avand aceeasi importanta ca si inventarea tiparului de catre Gutenberg.
Pentru a intelege aceasta revolutie digitala, care a multiplicat canalele de comunicare si a introdus interactivitatea, trebuiesc mentionate cel putin doua mari descoperiri ale anilor 1980 care au determinat-o. In primul rand transformarea semnalului analog (sunet, voce, imagine, text) in semnal digital, inteles de catre calculator. Ca urmare a acestei transformari, volumul de date a crescut considerabil, facand necesara compresia informatiilor. Aceasta operatie presupune o alta transformare a datelor si marcheaza cea de a doua descoperire, care a conditionat aparitia multimedia.

Dezvoltarea multimediei a fost determinata si in acelasi timp determina aparitia unei game foarte largi de tehnologii si periferice specifice. Din aceasta perspectiva, multimedia devine din ce in ce mai mult un serviciu pentru un public avid, de a descoperi cat mai multa informatie, de diferite tipuri, prin intermediul televizorului sau monitorului, a sintetizatorului muzical si in final, prin televiziunea interactiva, devenind ceea ce obisnuim sa denumim prin Home computers.

1.2. Aplicatiile multimedia
Aplicatiile multimedia au cunocut in ultima perioada o dezvoltare fara precedent. Incepand cu prezentarea de produse, firme sau activitati, pana la interfete multimedia pentru aplicatii economice si de la baze de date sau enciclopedii, pana la software de instruire, multimedia a revolutionat modul de comunicare al informatiilor. Aplicatiile multimedia in domeniul invatarii asistate de calculator reflecta schimbarile din tehnologie. Ca urmare a rapidei deprecieri a informatiei, invatarea continua este o conditie a competitivitatii oricarei organizatii.

"Computer based training" a devenit in contextual actual o componenta majora a sistemelor multimedia. Pentru a intelege impactul acestui sistem de instruire trebuie cunoscut faptul ca aportul calculatorului este major, in procesul de cautarem regasire si redare a informatie. Produsele multimedia acceseaza direct sau prin ODBC (Object Data Base Conectivity) baze de date complexe, poate integra aceste date in procesul dinamic al invatarii, sau poate initia cautari, in functie de subiectul care invata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.