Conditii ale invatarii eficiente

Trimis la data: 2017-11-14 Materia: Pedagogie Nivel: Facultate Pagini: 21 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: anirianiri Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cuprins:

1. Introducere.Noțiuni generale despre invățare
1.1 Accepțiunile conceptului de învățare
1.2 Definirea si caracteristicile sale
2. Etapele invațarii școlare
3. Condițiile invățării școlare eficiente
4. Legile invățării școlare eficiente
5. Stiluri de invățare
6. Concluzii
7. Bibliografie

1.Introducere.Notiuni generale despre invatare

Invatarea este munca intelectuala si fizica desfasurata in mod sistematic de catre elevi, in vederea insusirii continutului ideatic si formarii abilitatilor necesare dezvoltarii continue personalitatii.

Mai poate fi definita ca act de elaborare de operatii si de strategii mintale/cognitive.

Invatarea este procesul care determina o schimbare in cunoastere si comportament. Nu orice schimbare este expresia invatarii. Numai schimbarile selective, permanente si orientate intr-o directie determinata pot fi considerate schimbari ale invatarii. Vor fi excluse din randul acestor schimbari cele determinate de instincte, de maturizare, de oboseala, de actiunea unor substante (droguri). Invatarea nu este un process exclusiv uman, el fiind prezent si in lumea animala.

Indicatorul invatarii este performanta. Performanta este expresia invatarii. Invatarea este un proces care genereaza performanta, dar nu orice performanta este un rezultat al invatarii si nu orice invatare va avea ca rezultat o performanta observabila.

Invatarea nu trebuie confundata cu maturizarea, oboseala, manifestarile instinctuale, actele innascute, dar ea nu poate totusi fi separata de acesti factori. Invatarea este un process complex care antreneza intreaga personalitate, zestrea genetica a acesteia, nivelul proceselor intelectuale, motivatia. Ea implica interactiunea factorilor cognitivi si noncognitivi.

La om invatarea se realizeaza in familie, in grupurile de prieteni, la scoala. Invatarea scolara este foarte importanta deoarece are un caracter sistematic, este condusa de persoane specializate si se face conform unor idealuri si scopuri educative.

1.1 Acceptiunile conceptului de invatare

In legatura cu fenomenul invatarii au fost formulate numeroase definitii si interpretari, datorita complexitatii sale si vastitatii domeniului in care se manifesta. Din multitudinea acestora vom prezenta trei acceptiuni (sensuri) distincte ale conceptului de invatare, care intrunesc adeziunea majoritatii cercetatorilor acestui fenomen.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.