Conditiile materiale si reguli de practicare al masajului

Trimis la data: 2014-04-29
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 0
Autor: AnaMaria_B
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sala trebuie sa aiba temperatura do confort (20-24ºC). pentru a nu declansa reactii adaptative de tip termogenic (frisoane) sau termolitic (transpiratie).
Peretii trebuie sa fie placati cu faianta, podelele cu gresie sau marmura pentru a putea fi spalate frecvent. Dupa ultimele norme podeaua nu trebuie sa aiba insertii (intre placile de gresie). Mobilierul trebuie sa fie redus si alcatuit din cateva banchete si scaune.
Spatiul trebuie prevazut cu vestiar, sala de asteptare, camera de odihna, sala de dus, instalatii sanitare aferente.
Peretii sa nu fie albi deoarece s-a demonstrat stiintific ca albul imbolnaveste.
Se adreseaza igienei corporale si imbracamintei.
Subiectul se va dezbraca doar la nivelul regiunii ce urmeaza a fi masata pentru a menaja sentimentul de pudoare si pentru a nu declansa reactii termogenice. Subiectii se vor dispensa de hainele ce stanjenesc respiratia, circulatia, miscarile segmentelor. Se va acoperii cu un prosop regiunea masata daca se executa un masaj general sau se va acoperii regiunea care nu este inca masata. Subiectul este obligat sa faca dus atat inainte cat si dupa sedinta de masaj.
Subiectul va fi plasat in pozitii comode relaxante. Se va evita incordarea fizica si psihica.

Maseurul va adopta pozitii comode pentru abordarea corecta a segmentelor, a regiunilor si pentru a induce efecte specifice fiecarei zone.Procedeele se vor adapta caracteristicilor anatomice si functionale ale fiecarei parti a corpului. Se va incepe cu manevre simple cu ritm si intensitate crescanda pana se atinge intensitatea dorita si se incheie cu manevre lungi linistitoare. Ritmul, intensitatea si numarul de repetari depind de sensibilitatea subiectului.

Orice jena locala (durere, contractura, semne de neliniste, incordare) necesita o redozare a intensitatii si ritmului de executie sau oprirea masajului pentru ca fie tehnica este inadecvata, fie subiectul prezinta afectiuni ce contraindica masajul. Durata sedintei de masaj este valabila dupa preferinte si necesitati terapeutice.
Efectele manevrelor sunt diferite, si anume:manevrele lungi, lente, prelungesc durata de masaj si induc un efect calmant, linistitor. Dupa o astfel de sedinta trebuie mentinuta starea de relaxare de la cateva minute pana la o jumatate de ora

- manevrele scurte, vii, cu ritm si intensitate crescuta, scurteaza durata unei sedinte de masaj si induc efecte excitante stimulante
Dupa o astfel de sedinta subiectul executa exercitii de respiratie si cateva exercitii de gimnastica, dupa care poate relua imediat activitatea fizica intelectuala. Efectele masajului se resimt imediat, dar slabesc treptat si dispar dupa cateva ore.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.