Conifere

Trimis la data: 2012-01-03
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 7.95 / 10
Downloads: 304
Autor: Cine sunt
Dimensiune: 4092kb
Voturi: 11
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Familia Taxaceae - Genul Pseudotsuga
Cuprinde 6 specii din care la noi se cultiva Pseudotsuga menziesii (Duglasul verde) Specie de interes forestier si ornamental, care in America ajunge la inaltime de 100 si diametre de 4m. Acele sunt liniar turtite de 1,8-3,5cm, moi, verzi, sau verzi albastrui, cu doua dungi albicioase, zdrobite lasa un miros aromatic. Conurile sunt ovoide, de 5-10 cm pendente.
Conurile sunt brun deschis, pendente, cu bractee proieminente ce au trei varfuri.Pseudotsuga menziesii var. glauca (Duglasul brumariu) se deosebeste de duglasul verde prin florile rosii, conurile mai scurte (5-7 cm), cu bractee rasfrante in afara. Cerinte ecologice este sensibil, in special in tinerete, la geruri excesive, ingheturi tarzii si seceta. Este mai rezistent la seceta decat bradul sau molidul si poate fi coborat in regiunea dealurilor inalte si mijlocii.

Particularitati de cultura se inmulteste prin samanta, butasi, altoire. Semanatul se face primavara, cu seminte stratificate, in rigole distantate la 20-25 cm si la adancimea de 1-1,5 cm. Altoirea se face in placaj, in sere sau rasadnite reci, in luna august. Butasirea se executa in sere sau rasadnite reci in septembrie-octombrie.
Utilizare: se planteaza in parcuri in grupe, masive sau aliniamente sau ca arbori izolati

Genul Taxodium distichum- Chiparosul de balta
Este un arbore inalt, ce ajunge la 50 m inaltime.Tulpina dreapta, coronamentul rar, luminos. Din radacinile plantelor crescute in mlastina se ridica in aer pneumatoforii (radacini adaptate la respiratie aeriana).Conurile au o forma globuloasa sau ovoidala.Este originar din America, iar la noi se cultiva ca specie decorativa pe locuri mlastinoase si umede.

Particularitati de cultura
Se inmulteste prin seminte si prin altoire. Se seamana primavara, puietilor trebuie sa li se asigure umbrire si umiditate.Altoirea se practica in copulatie sau in placaj iarna in sere si in despicatura primavara.

Utilizare:Se foloseste pe marginea lacurilor si a apelor curgatoare unde realizeaza efecte deosebite avand frunzisul fin, interesant, verde-deschis si ruginiu in toamna, precum si un port elegant.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.