Conservarea resurselor naturale si a biodiversitatii

Trimis la data: 2016-04-10
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 8.18 / 10
Downloads: 1
Autor: tanasemariana
Dimensiune: 11kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Conservarea mediului inconjurator, ca bun unic al biosferei, a devenit o necesitate universala.

Conservarea mediului in raport cu dezvoltarea economico-sociala ia in considerare mediul, ca furnizor de resurse naturale, si mediul, ca loc de trai pentru societatea umana, pentru plante si animale.

Resursele naturale includ toate elementele mediului de natura materiala, energetica si informationala. Unele dintre ele sunt regenerabile. Acestea se refac prin activitatea biosferei in cadrul circuitelor biogeochimice globale, cum sunt: oxigenul, dioxidul de carbon, azotul, apa, substantele organice etc.

Alte resurse sunt neregenerabile. Nu se mai refac sau refacerea necesita un timp foarte lung, cum sunt: resursele de minereuri, resursele de carbuni, speciile de plante si animale.

Conservarea mediului presupune mentinerea circuitelor regionale o resurselor, depoluarea neturala, conservarea solurilor si prevenirea eroziunii, conservarea biodiversitatii.
Cuprins:

Introducere
CONSERVAREA BIODIVERSITATII
CONSERVAREA PATRIMONIULUI GENETIC SPONTAN
CONSERVAREA PATRIMONIULUI GENETIC AGRICOL
CONSERVAREA PATRIMONIULUI GENETIC MICROBIOLOGIC
CONSERVAREA NATURII PE GLOB PRIN PARCURI SI REZERVATII NATURALE
DEZVOLTAREA DURABILA
DURABILITATEA SOCIALA
DURABILITATEA ECONOMICA
DURABILITATEA ECOLOGICA
DURABILITATEA SPATIALA
ECOLOGIE UMANA – SINTEZA
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.