Conservarea si ameliorarea resurselor forestiere si contributia lor la ciclul global

Trimis la data: 2009-09-25
Materia: Geografie
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 9.63 / 10
Downloads: 0
Autor: Mgdalena floresuc
Dimensiune: 33kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Textul complet: Suprafata padurii si a altor terenuri impadurite, clasificate pe tipuri de padure si dupa utilizare pentru productia de lemn, precum si procentul de participare al padurii si al altor terenuri impadurite in suprafata totala a tarii.Ratiunea alegerii indicatorului: Padurile si alte terenuri impadurite au o contributie importanta in rezolvarea problemelor legate de dezvoltarea durabila. Ele influenteaza peisajul si constituie habitatul pentru flora si fauna salbatica.
De asemenea, sunt locuri pentru petrecerea timpului liber si recreere, si constituie baza economica pentru productia de lemn, contribuind totodata la dezvoltarea rurala, turism si regenerarea mediului. Schimbarile suprafetei padurii sunt cauzate de impadurire, reimpadurire sau defrisare si sunt un indicator important pentru GDP si pentru rolul padurilor in ciclul global al carbonului. Suprafata padurii si a altor terenuri impadurite este un atribut cheie in orice studiu in domeniul forestier.Textul complet: Volumul de lemn pe picior al padurilor si al altor terenuri impadurite, clasificate pe tipuri de padure si dupa utilizarea pentru productia de lemn.

Ratiunea alegerii indicatorului: Acest indicator este unul dintre elementele de baza ale IFN si este folosit pentru multiple scopuri. Volumul de lemn pe picior este strans legat de masa lemnoasa de deasupra solului si furnizeaza date pentru calculul carbonului stocat.
Elemente distincte vor fi raportate despre : Volumul de lemn pe picior, clasificat dupa utilizarea pentru productia de lemn, pe tipuri de padure;

Volumul de lemn al altor terenuri impadurite, clasificate dupa utilizarea pentru productia de lemn, pe tipuri de padure.
Indicatorul 1.3 Structura pe clase de varsta (si/sau) distributia pe clase de diametre Textul complet: Structura pe clase de varsta si/sau distributia pe clase de diametre a padurilor si a altor terenuri impadurite, clasificate dupa tipul de padure si dupa utilizarea pentru productia de lemn.

Ratiunea alegerii indicatorului: Distributia pe diametre si pe clase de varsta ofera posibilitatea intelegerii dezvoltarii viitoare a padurilor si sunt o premisa pentru GDP. La nivel national, pentru arboretele pluriene, trebuie prezentata distributia pe clase de diametre, in timp ce pentru arboretele echiene este indicata distributia pe clase de varsta. Cum conducerea padurii se orienteaza mai mult spre obtinerea de arborete cu structuri pluriene, datele asupra distributiei pe clase de diametre va castiga importanta in viitor.

Acest indicator este apropiat de alti indicatori care descriu resursele forestiere, sanatatea si vitalitatea, functiile de productie si de protectie ale acestora, precum si biodiversitatea. Structura pe clase de varsta si de diametre ajuta, in special, la interpretarea indicatorului 1.2. si indica, de asemenea, stabilitatea padurilor (de ex. arboretele foarte batrane pot intra in colaps). In combinatie cu starea actuala si schimbarile volumului de lemn pe picior, indicatorul permite evaluarea potentialului de crestere si a continuitatii recoltelor de lemn.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.