Consiliul de administratie

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
REFERAT: Privind aplicarea O.G. 60/2001 si a 444v211e metodologiilor aferente privind " achizitiile publice". Aprobarea listei de achizitii pentru 2002. A). Obiectul ordonantei: il constituie conformarea agentilor economici cu capital de stat sau al autoritatilor publice sau care utilizeaza fonduri publice , la un set de proceduri de urmat in cazul efectuarii unor achizitii sau servicii.

Datorita gruparii produselor si serviciilor intr-un mod atipic utilizarilor in activitatea de intretinere si reparatii, identificabilitatea unor repere in grupele CAEN este relativa, situatie in care evaluarea si conformarea la procedura de achizitie este discutabila, mai ales pentru cele aflate in zona pragului valoric de 40.000 EURO/an, prag sub care procedurile sunt mai simple.
Datorita specificului activitatilor de intretinere si reparatii la mijloacele de transport de provenienta -import- , evaluarea la nivelul unui an este relativa, datele tehnice si caracteristicile de solicitat unor posibili furnizori fiind dificil de facut .

In acest caz apelarea la furnizorii externi a produselor de serie mica sau special destinate echiparii unor tipuri de tramvaie si autobuze, este obligatorie. Tinand cont ca legislatia nu clarifica acest aspect, procedura ca atare este discutabila, iar operativitatea este ingreunata de procedura de urmat. In situatii reale in urma unor defectiuni, chiar accidente se impune achizitionarea unor repere neincluse in programul anual , si in aceasta situatie legislatia este rigida si neoperabila, notiunea de " oportunitate " referindu-se doar la nivelul unui pret deosebit de avantajos.

Deasemenea in cazul asimilarii si omologarii de catre diversi executanti a unor piese si repere in decursul timpului si care prin montare au confirmat corespondenta cu modelele de referinta, apelare la acesti furnizori este iarasi discutabila, in cazul concurentei cu alti ofertanti care isi propun a oferi produse. Privind incadrarile in prescriptiile de utilizare de piese si repere cu omologari si certificate ale autoritatiilor de reglementare: REGISTRUL AUTO ROMAN pentru autovehicole si REGISTRUL FEROVIAR ROMAN pentru materialul rulant, gama de produse astfel este limitata, avand in vedere costurile deosebite de abilitare. In acest cadru produsele devin greu de achizitionat sau asimilat.

In cazul asigurarii ritmice si in cantitati corespunzatoare a carburantilor in anul 2001 CTP Arad a avut dificultati majore cu furnizorii, care nu au putut asigura pe parcurs conditiile de livrare, fapt ce a necesitat apelarea la cca 6-7 firme care au livrat carburanti in conditiile unui pret de cel mult al S.N. PETROM . Conformarea in 2002 la prescriptiile O.G. 60/2001, fiind greu de respectat, dat fiind relativitatea " seriozitatii" ofertantilor, daca PETROM nu va participa la licitatie.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.