Constituirea unei agentii de turism

Trimis la data: 2013-06-19
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 45
Nota: 8.05 / 10
Downloads: 3
Autor: alexu_miryam
Dimensiune: 829kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Traim intr-o era a cunoasterii, a retelelor sociale, a gadgeturilor, a rapiditatii, o era in care cu totii alergam dupa "mai bun","mai frumos", dupa lucruri materiale, (efemere ca si noi de altfel), in concordanta cu moda si cerintele unei societati moderne.Consideram ca in goana dupa lucrurile materiale, in incercaarile noastre de a ne autodepasi si de a ne atinge target-urile propuse, uitam sa ne bucuram cu adevarat de tot ceea ce inseamna natura si frumusetile oferite de aceasta.
Pentru a putea continua in incercarile noastre de a atinge o treapta cat mai inalta in societate, avem nevoie si de un repaus, de momente de relaxare, de o limpezire a mintii si totodata de "debarasarea" de tot ce inseamna o era moderna, o era cu "pretentii inalte". Astfel ca, pentru a putea face fata "vartejului" acestuia ce ne seaca de puteri si pentru a putea "tine piept" cerintelor ce vin din exterior, consider ca este imperios necesara practicarea turismului. O activitate relaxanta si totodata un fenomen economic si social ce cunoaste dezvoltari spectaculoase in cea de-a doua jumatate a secolului XX.
Dorinta de a calatori si de cunoaste locuri noi facandu-si simtita prezenta inca din Antichitate, cu toate ca la baza acestei dorinte stateau cuceririle de noi teritorii, schimburile comerciale dar si razboiul.

La momentul actual, se poate spune ca turismul a capatat un continut mult mai complex din punct de vedere economic, social si spiritual.
Turismul reprezinta ansamblul de masuri puse in aplicare pentru organizarea, in desfasurarea unor calatorii de agrement sau in alte scopuri, realizate fie prin intermediul unor organizatii, societati sau agenti specializati, fie pe cont propriu, pe o durata limitata de timp, precum si industria ce concura la satisfacerea nevoilor turistice.

In realizarea prezentei lucrari am ales ca si denumire a agentiei, a carei constituire o vom face "pe hartie"- S.C. SUNRISE RAINBOW S.R.L., prin care vom aduce in prim-plan scopul, rolul, structura organizatorica, "produsele"/serviciile cu care va veni in intampinarea potentialilor ei clienti si o potentiala punere in practica a produsului "dezbatut"(si dorit) de noi.

Dupa cum spuneam in "cuvant inainte", agentia noastra se va numi -SUNRISE RAINBOW Travel Agency, ce se doreste a fi o agentie touroperatoare ce va avea ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii de turism.Agentia concepe, pregateste si vinde produse turistice forfetare destinate a fi vandute fie direct prin propriile filiale, fie prin agentiile detailiste.

Pentru a putea opera pe piata turistica, agentia noastra trebuie sa fie licentiata. Astfel ca, pentru obtinerea licentei de turism, vom transmite reprezentantului zonal al Autoritatii Nationale Pentru Turism din M.T.C.T. - Directia de Autorizare si Control urmatoarele documente:
1.Cerere de eliberare a licentei de turism
2.Certificat constatator de la Oficiul Registrului Comertului din care sa rezulte informatii precum:

Obiectul de activitate al societatii
Structura actionariatului
Datele de identificare a societatii ce se inscriu in certificatul de inmatriculare si sediul punctului de lucru unde se infiinteaza agentia de turism
Copie dupa brevetul de turism al managerului nostru care conduce agentia de turism
Copie dupa contractul de munca al managerului
Dovada achitarii contravalorii taxei pentru eliberarea licentei
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.