Constructia aurica a fiintei umane

Trimis la data: 2007-03-03
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 7.30 / 10
Downloads: 1086
Autor: Ioana-alexandra
Dimensiune: 12kb
Voturi: 71
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Aura reprezinta campul de energie care inconjoara orice forma de materie. Orice structura atomica are o aura, un camp energetic ce o inconjoara. Fiecare atom din orice substanta este alcatuit din electroni si protoni aflati in continua miscare. Acesti electroni si protoni reprezinta vibratii de energie electrica si magnetica care formeaza aura. Datorita structurii atomice, orice forma materiala, insufletita sau nu, poseda campuri energetice..
Stiinta moderna sustine ideea comform careia orice corp uman este alcatuit din campuri energetice printre ale caror emanatii
de energie sunt si campuri magnetice, sonore, calorice, luminoase si electromagnetice. Unele dintre aceste campuri sunt generate din interiorul corpului iar altele sunt primite din afara si transformate de catre corp.

Cercetatori ai campurilor de energie:

Paracelsus
Lichtenberg
Luigi Galvani
William Crookis care in 1876, studiind descarcarile electrice in tuburi cu gaze rarefiate publica urmatoarele concluzii:

“ Fenomenele din aceste tuburi dezvaluie fizicii o lume noua, o lume in care materia poate exista in a patra stare.”

In 1923 Langmuir defineste aceasta a patra stare de agregare a materie ca fiind plasma.

Cercetarile asupra starilor de plasma din lumea vie au fost continuate de catre: Josef Zon, Griscenco, Iniusin, Adrian Patrut etc.
La inceputul secolului 20 s-a obtinut vizualizarea aurei umane pe un ecran special inventat de Walter Kilner, conceput pentru vizualizarea aurei in scopuri de diagnosticare. El a observat ca o persoana privita printr-un ecran special releva, in conditii de semi-obsuritate, o aura ovala, predominant de culoare gri.

Emisia energetica a unor segmente ale corpului uman a fost provocata si inregistrata pe o pelicula fotografica de catre sotii Kirlian.
Exista multe dispozitive electronice care pot masura campul energetic ce inconjoara corpul uman. Cu ajutorul unor instrumente pe care fiecare le poate construi si utiliza ( bagheta fantanarului si pendulul ), putem determina – cu mare precizie – dimensiunile si forta propriului nostru camp auric. Este vorba despre instrumente specifce stiintei numite radiestezie ( o metoda de divinatie utilizata pentru determinarea radiatiilor energetice).

Bagheta fantanarului si pendulul isi au originea in vremuri stravechi. Ele reprezinta mijloace de comunicare cu subconstientul
individului amplificand vibratiile cu rol in comunicarea dintre constiinta superioara a individului si acesta.

In functie de structura si coloristica aurei se poate efectua paradiacnoza subiectului investigat. Un camp energetic auric extins si frumos colorat manifesta o stare de sanatate fizica si psihica buna. Diferentele de structura care pot aparea in cadrul aurei indica existenta unei anomalii energetice in dezvoltare care nu s-a manifestat inca la nivelul corpului fizic, putandu-se initia din timp

masuri profilactice in acest sens. Deasemenea prin decodificarea aurei se pot percepe boala, tristetea, iubire, fericire, etc.

Aura umana este campul energetic ce inconjoara corpul fizic din toate directiile si este tridimensional. Forma, marimea, culorile si claritatea culorilor aurei dau informatii clare privind sanatatea fizica, emotionala, mentala si spirituala.

Aura unui om sanatos are forma eliptica, raspandita in jurul corpului si ajungand la aproximativ 2,5-3 metri. Se pare ca aura anumitor invatati ar fi ajuns la cativa kilometri in jurul corpului- ceea ce, se crede, constituie unul dintre motivele pentru care acestia atrageau atat de multi adepti ce-i urmau prin lume.

Aura este influentata de factori precum :

regimul alimentar
exercitiile fizice
gradul de poluare a aerului
gradul de odihna
gradul de stres
obiceiuri

Aura umana se contracta sau se dilata in functie de influentele mediului ambiant. In cazurile de frica, boala, tristete, soc emotional aura se strange in jurul corpului dar se extinde in situatii favorabile.

Aura este reprezentata in crestinism in 4 moduri si anume:

halou
nimb
aureola
glorie

Reprezentarile iconografice ale lui Iisus Hristos si ale celor 12 apostoli redau aura sub forma unui halou luminos.
Halourile au fost si sunt in continuare detectate cu ajutorul mijloacelor tehnice moderne si prin intermediul simturilor umane antrenate pentru acest tip de detectie.

Aureola este un mod de ilustrare artistica a inteleptilor si misticilor din Antichitate. Emanatiile aurice din jurul capului sunt cel mai usor de detectat. Cu cat esti mai sanatos si cu cat devii mai spiritualizat, cu atat mai puternica va fi emanatia luminoasa din jurul corpului. Aureola este vazuta deseori ca un semn de iluminare sprirituala.

Ca orice fenomen care se manifesta aura umana este supusa procesului evolutiv. Ea se formeaza in jurul fatului in viata intrauterina si culorile sale sunt stralucitoare in momentul nasterii.

Pana la varsta de 12-13 ani, aurele copiilor de ambele sexe par la fel.
Incepand cu adolescenta aurele feminine incep sa se diferentieze de cele masculine.
Intelectualii prezinta in general aure mai mari decat persoanele inferioare din punct de vedere intelectual.

Studiile diferitilor cercetatori au evidentiat 3 mari componente distincte ale aurei :

1. Dublul Eteric
2. Aura Interioara
3. Aura Exterioara
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.