Constructia piramidei lui Keops

Trimis la data: 2013-12-13
Materia: Istorie
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 7.67 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 28kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Prezentarea sau exprimarea unei idei trebuie facuta in asa fel incat receptarea ei sa poata fi garantata prin simturi. Constructorii piramidelor s-au achitat de sarcina lor intr-un mod pe care nici chiar societatea noastra moderna supertehnologizata nu il poate imita. Piramidele au fost construite din piatra si asezate in anumite locuri in asa fel incat sa poata rezista tututor evenimentelor naturale si tuturor catastrofelor. Singurul dusman al piramidei lui Keops a fost omul cu lacomia sa de bani si patima sa de a se impune. Haina exterioara de piatra a piramidei a slujit la inaltarea unor palate si cladiri.
Piramida lui Keops a fost ridicata probabil in jurul anului 2645 i.Cr., cu 2300 de ani inainte de Buddha, adica cu 300 de ani inainte de potop. Metodele aplicate la constructia piramidei sunt si in ziua de azi un mister greu de explicat, in temeiul caruia s-au facut multe speculatii. Particularitatea culturii egiptene consta in faptul ca ea nu a evoluat, treptat, in cadrul unui proces de dezvoltare de la primitivism la perfectiune. Cultura egipteana a dat cele mai frumoase opere arhitectonice chiar de la inceputurile ei. Ceea ce s-a facut mai tarziu a fost prost construit, vadind deja semne de decadenta.

O explicatie a acestui fenomen ar putea fi aceea ca, in Egipt, conducatorii poporului erau descendentii unei culturi care, inainte de a fi distrusa de potop, era situata pe o treapta superioara de dezvoltare. Cativa clarvazatori au prezis acest lucru, s-au retras apoi intr-un loc sigur si au transmis mai departe invatatura lor egiptenilor, respectiv elitelor lor, care au pus-o apoi nemijlocit in practica. Problema istoricilor nostri sta evident in neputinta de a accepta ideea ca au existat popoare care dispuneau probabil de cunostinte si tehnici de lucru mai avansate decat avem noi astazi.
Cum au fost construite piramidele?

Despre felul in care a fost construita piramida lui Keops specialistii au pareri divergente. Pentru ca cititorul sa-si poata reprezenta mai bine dimensiunile constructiei, iata cateva comparatii sugestive. Daca am aseza la rand cele 2,3 milioane de blocuri de grosimea unui zid obisnuit ar rezulta un zid de un metru inaltime care ar putea inconjura in intregime Franta. in ceea ce priveste volumul ei, in piramida ar putea intra Catedrala Sf. Petru din Roma, catedralele din Milano si Florenta, Westminster Abbey si Catedrala Sf. Paul din Londra.
Din pietrele de constructie ale piramidei s-ar putea ridica de treizeci de ori Empire State Building.

Fiecare bloc in parte cantareste aproximativ 2,5 tone; alte blocuri ajung chiar la greutatea de 70 de tone, ca spre exemplu blocurile de granit din camera mortuara regala. Blocurile au fost taiate perfect, astfel ca distanta maxima dintre doua blocuri nu depaseste latimea de o jumatate de milimetru. Este uimitor cu cata precizie au fost asezate aceste blocuri colosale unele langa altele, avand in vedere inaltimea de 130 m a piramidei.

Aici ne-am putea pune unele intrebari:
Cum au fost transportate aceste blocuri de granit cu o greutate de pana la 70 de tone pe o distanta de 800 de km, de la carierele de piatra din Assuan? Pobabif s-au folosit barci uriase pe Nil. Nu s-a putut descoperi insa nici o urma de asemenea barci. Apoi cum au fost oare transportate aceste blocuri de la locul de debarcare la locul de constructie?
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.