Contabilitate de gestiune Altex

Trimis la data: 2017-05-12 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: MARCU MARIAN Dimensiune: 188kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.INTRODUCERE

Contabiliatea, ca sistem, este rezultatul unui lung proces istoric in decursul caruia s-a transformat dintr-o simpla tehnica de inregistrare a schimburilor comerciale, intr-un mijloc de control si prevedere, apoi intr-un instrument de gestiune, iar in zilele noastre constituie din ce in ce mai mult o garantie social.

Contabilitatea este in general prezentata ca un instrument de masura a profitului, sau, mai bine zis, a rezultatului, mijloc de apreciere a situatiei patrimoniale si, in consecinta, ca instrument de gestiune si de calcul economic.

Cu toate avantajele pe care le prezinta contabilitatea financiara sau generala, se poate aprecia ca nu este adaptata pentru a raspunde noilor informatii nascute din complexitatea structurilor economice si juridice contemporane. Ea nu contribuie la clarificarea naturii si calitatii produselor, eficientei comerciale, performantelor tehnice ale capacitatilor de productie, productivitatii muncii. Prin urmare, apare necesitatea dezvoltarii unor instrumente complementare, cum ar fi contabilitatea analitica si de gestiune.

Contabilitatea analitica si de gestiune, prin obiectul sau de studiu, procedeaza la cunoasterea costurilor, studiul lor continuu, analiza si estimarea evolutiei lor, oferind informatiile utile pentru diagnostic, luarea deciziilor si previzionarea viitorului.

Contabilitatea analitica si de gestiune se instituie ca un instrument util si, in acelasi timp, ca o metoda moderna de conducere. Organizarea contabilitatii de gestiune nu este facultativa; in spiritul Legii contabilitatii este obligatorie, dar, spre deosebire de contabilitatea financiara, prezinta o anumita suplete in utilizarea regulilor si metodelor care raspund cel mai bine managementului intreprinderii. Contabilitatea de gestiune beneficiaza de un anumit grad de libertate sporit in ceea ce priveste posibilitatea de adaptare de catre fiecare unitate patrimoniala, in functie de specificul activitatii si de nevoile de informare in vederea fundamentarii actului decizional.

Contabilitatea de gestiune se organizeaza de administratorul persoanei juridice fie utilizind conturi specifice, fie prin dezvoltarea conturilor din contabilitatea financiara, fie cu 7 ajutorul evidentei tehnico-operative proprii. Contabilitatea analitica si de gestiune analizeaza rezultatul exploatarii aferent productiei obtinute si vandute sau destinate vanzarii.

Cuprins:

1. Introducere
2. Obiectivul
3. Functiile si rolul contabilitatii de gestiune
3.1.Denumirea societatii
3.2. Forma juridica a societatii
3.3. Sediul societatii 6
3.4. Durata societatii
4. Activitatea societatii
4.1.Obiectivul societatii
5. Capitalul social, partile sociale, patrimoniu, drepturi si obligatii
5.1.Capital social, obligatii, patrimoniu
5.2.Partile sociale
6. Administrarea societatii
6.1.Administratorul
7. Activitatea societatii
7.1.Personalul
7.2.Amortizarea ...
7.3.Asigurarea fondurilor necesare
7.4.Evidenta contabila
7.5.Modificari aduse societatii
7.6.Intocmirea formalitatilor
7.7.Litigii
7.8.Completarea statutului
8. Memoriu de activitate
9. Bilantul general 2010-2014
10. Sschita punctului de lucru
11. Organigrama societatii
12. Fisa unui post de lucru
13. Determinarea pragului de rentabilitate
14. Adoptarea Siglei si a Sloganului firmei
15. Completarea unei facturi si a unei chitante fiscale
16. Bibliografie

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.