Contabilitatea imobilizarilor

Trimis la data: 2006-01-28 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 75 Nota: / 10 Downloads: 11610
Autor: Anonim Dimensiune: 158kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Contabilitatea imobilizarilor
Conducerea societăţii este asigurată de directorul general-economistul Turdean Liviu- în baza contractului de manageriat încheiat la data de 25.07.1994, ca urmare a concursului organizat conform prevederilor legale şi înregistrat la Camera de Comerţ sub nr. 1122/0110911994. În prima parte a anului 2002 societatea a fost cuprinsă în programul de privatizare pe anul de privatizare 2001. În acest scop s-au depus certifcate de proprietate, s-au adunat sume de la participanţi. Valoarea resurselor interne( carnete şi numerar) reprezintă o pondere mică în valoarea totală a capitalului social.

Contabilitatea imobilizarilor
Conducerea societăţii este asigurată de directorul general-economistul Turdean Liviu- în baza contractului de manageriat încheiat la data de 25.07.1994, ca urmare a concursului organizat conform prevederilor legale şi înregistrat la Camera de Comerţ sub nr. 1122/0110911994.

Contabilitatea imobilizarilor
În prima parte a anului 2002 societatea a fost cuprinsă în programul de privatizare pe anul de privatizare 2001. În acest scop s-au depus certifcate de proprietate, s-au adunat sume de la participanţi. Valoarea resurselor interne( carnete şi numerar) reprezintă o pondere mică în valoarea totală a capitalului social. Capitalul social subscris la societăţi este de 28 232 950 000 lei şi este divizat în 1 129 318 acţiuni nominative în valoare de 25 000 fiecare. Acţiunile societăţii subscrise, integral de acţionari sunt nominative şi de valoare egală.

Contabilitatea imobilizarilor
S.C. „FARMEC”S.A. a laut fiinţă în anul 1945 la 1 Iunie sub denumirea de „Laborator Mal-Moss”. La început laboratorul avea doar 6 muncitori şi producea numai apă de colonie şi pudră pentru copii. Începând cu 31 August 1949 laboratorul îşi schimbă denumirea în „Întreprinderea de Produse Cosmetice- Cluj” şi se trece de la producţia de tip meşteşugăresc, la producţia industială a articolelor cosmetice, realizându-se diversificarea sortimentală şi trecerea la produse de calitate superioară, competitive. Apar pe lângă apa de colonie şi pudra pentru copii şi alte produse ca : creme, rujuri de buze şi ulei de păr. În anul 1950 valoarea fondurilor întreprinderii de Produse Cosmetice era de 0.4 mil. lei. Începând cu anul 1951 se fac investiţii mai mari, amenajându-se un laborator, un magazin, şoproane şi birouri, iar numărul de muncitori sporeşte la 20.

Contabilitatea imobilizarilor
În anul 1957 întreprinderea s-a comasat cu fabrica de uleiuri vegetale „FLACĂRA”, dată la care devine „Fabrica de uleiuri vegetale şi produse cosmetice ,,FLACĂRA”, având ca obiect de activitate fabricarea de produse cosmetice şi uleiuri vegetale. Începând cu acest an s-a înfiinţat activitatea de fabricare a ambalajelor din bachelită şi celuloid, ambalaje folosite pentru condiţionarea produselor cosmetice, iar după doi ani respectiv în anul 1959 ia fiinţă activitatea de fabricare a uleiurilor vegetale.

Contabilitatea imobilizarilor
Nomenclatorul de produse al unităţii în perioada 1959-1960 a ajuns la 50 de sortimente ponderea deţinând-o cremele şi loţiunile. În anul 1964 s-a desfiinţat activitatea de fabricare a uleiurilor vegetale pentru ca după trei ani, respectiv în anul 1967 să se pună în funcţiune o serie mecanizată de îmbutelire a uleiului comestibil, an în care se adoptă denumirea de fabrica „FLACĂRA” având ca profil de activitate producerea de articole cosmetice şi îmbutelierea uleiului comestibil. În această perioadă valoarea fondurilor fixe ajunge la 13,6 milione lei.

Contabilitatea imobilizarilor
În anul 1968 se pune în funcţiune actualul atelier de cosmetice I . Din acelaş an, 1968, s-a început pentru prima oară în ţară fabricarea produselor cosmetice sub formă de spray. În 1970 profilul întreprinderii cuprinde :
-activitatea de preparare şi ambalare produse cosmetice;
-activitatea de confecţii matriţe;
-activitatea de preparare esenţe şi arome alimentare;
-activitatea de îmbuteliere a uleiului comestibil.

Contabilitatea imobilizarilor
În deceniul 1960-1970 sortimentaţia s-a diversificat continuu, apărând noi produse dintre care amintim : crema Sanda cu biostimulatori, loţiunea şi emulsia Litoral, rimel contur gene, crema Atractiv, creionul dermatograf, spray-uri, crema gerovital H3, şamponul BOB etc, astfel că în anul 1970 se produceau circa 130 de sortimente. În anul 1971 secţia mecanizată de îmbuteliere a uleiului comestibil este predată întreprinderii de Morărit şi Panificaţie Cluj. Începând cu anul 1972 s-a dezvoltat activitatea de fabricare a ambalajelor din mase plastice, unde s-au concentrat toate tehnologiile de prelucrări a maselor plastice (injecţie, suflare, imprimări serii grafice, flexagrafice, fabricarea tuburi din mase plastice).

Contabilitatea imobilizarilor
Tot în acest an unitatea îşi schimbă denumirea în Fabrica de Produse Cosmetice FARMEC, pentru ca începând de la 9 Aprilie 1973 ea să devină Întreprinderea de Produse Cosmetice”FARMEC” având ca obiect de activitate fabricarea de produse cosmetice, parfumuri, compoziţii de parfumare şi produse de sinteză. Sub această denumire unitatea cunoaşte o dezvoltare continuă astfel : în anul 1973 s-a pus în funcţiune instalaţia de suflare a alcoolilor graşi şi
instalaţia pentru sinteza dipterexului, materii prime folosite la fabricarea şampoanelor şi produselor chimico- casnice; în anul 1975 activitatea de fabricare a esenţelor şi aromelor alimentare se
cedează la întreprinderea „Victoria”Bucureşti; în anul 1978 se dă în folosinţă pavilionul administrativ, atelierul Mecanic dotat
cu maşini de prelucrat prin aşchiere moderne, atelierul Cosmetice II( spray-uri) dotat cu linii moderne de umplere şi ambalare a spray-urilor, atelierul de doze cu linii moderne pentru confecţionarea tuburilor de spray din aluminiu, iar în anul 1979 atelierul de produse chimico- casnice, cantina-restaurant, căminul de nefamilişti, complexul de tratamente cosmetice şi magazinul de prezentare;
în anul 1980 se dă în folosinţă depozitul de la Dezmir ( cu acces CFR).

Contabilitatea imobilizarilor
Paralel cu dezvoltarea bazei tehnico- materiale perioada 1971-1980 s-a caracterizat şi prin creşterea producţiei şi diversificarea sortimentală, cu accentuată tentă de modernizare, produsele tinzând tot mai mult spre nivelul calitativ şi competiţional al celor similare de pe piaţa internaţională. Astfel în această perioadă apar produse noi ca : gama spray-urilor Femina şi Bob, lacuri de unghii transparent şi sidef, dizolvant gras, casetele Adam şi Eva, insecticide, casetele Magnolia, emulsii pentru plajă Mamaia, gama spray-urilor Farmec Select, Farmec Lux.

Contabilitatea imobilizarilor
La sfârşitul deceniului opt nomenclatorul produselor cosmetice includea circa 3000 de sortimente, de 6 ori mi multe ca în anul 1960.
Dacă în perioada trecută ponderea mare în totalul produselor o deţineua cremele şi loţiunile, începând cu deceniul 1970-1980 ponderea cea mai mare ( apoximativ 60% din totalul producţiei) o deţineau produsele cosmetice prezentate sub formă de spray.
Sub această formă unitatea îşi desfăşoară activitatea pană în 1990 când se reorganizează şi îşi schimbă denumirea în S.C. „FARMEC” S.A..
De la data înfiinţării august 1949 şi până în prezent societatea a parcurs mai multe etape de dezvoltare care s-au succedat la intervale scurte, ultimele din perioada 1975-1977 şi 1978-1980 fiind determinate pentru potenţialul actual al societăţii.

Contabilitatea imobilizarilor
În anul 1995 S.C. „FARMEC” S.A. s-a prezentat în totalitate prin metoda MEBO, organizându-se tot în acest an alegeri pentru Consiliul de Administraţie. La sfârşitul anului s-a votat şi Statutul societăţii şi s-a aprobat organigrama şi Regulamentul de Organizare interioara (R.O.I.). Obiectul de activitate al societăţii este cercetarea, producerea şi comercializarea articolelor cosmetice şi chimico-casnice, proiectare şi fabricarea ambalajelor din mase plastice pentru acestea, precum şi operaţiuni de export şi servicii pentru terţi.

Contabilitatea imobilizarilor
Întreprinderea cu o tradiţie de peste 45 ani în producerea articolelor cosmetice S.C. „FARMEC” S.A. este unul dintre cei mai mari producători de cosmetice din România estimându-se că va ajunge la o cifră de afaceri de apoximativ 2,5 miliarde lei. Gama sortimentală a produselor realizate în întreprindere este foarte diversificată cuprinzând deodorante, creme,emulsii, şampoane, lacuri, fixative, produse cosmetice pentru ras şi după ras, produse de fardare, lacuri de unghii, insecticide şi produse de uz menajer.
Produsele cosmetice „FARMEC” reprezintă materializarea unei constante colaborări a colectivului propriu de cercetare cu instituţii de profil din toată ţara cum sunt : „Fundaţia Dr. Ana Aslan” din Bucureşti, Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, Clinica Dermatologică Cluj-Napoca.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.