Continutul contractelor comerciale internationale. Aspecte generale. Clauze generale

Trimis la data: 2020-07-14 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 15 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: nicolaevici Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: docx Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cuprins

Introducere

I. Principiul libertatii contractuale in stabilirea continutului contractului

II. Clauzele generale in contractele comerciale internationale

III. Clauze generale(necesare) in contractele comerciale international

Concluzii

Bibliografie

Un contract "tability" reprezinta o relatie tability, care abordeaza intrebarea despre legea aplicabila. Din motiv ca diferite tari au legi diferite, iar continutul si efectul acestora pot varia foarte mult, este ca intr-un contract sa se mentioneze un set de "tabili vor guverna aplicarea ei. In caz contrar, daca termenii contractuali devin relevanti mai tarziu in cadrul unui litigiu intre parti, va exista riscul unei batai preliminare risipitoare in legatura cu intrebarea: care set de legi ar trebui folosite pentru a interpreta obligatiile partilor. Astfel, in practica "tability "tability"nal ne confruntam cu o problema deosebit de importanta in cazul in care un contract poate fi legat de mai multe locuri. De exemplu, partile se pot afla in tari diferite, iar locul de desfasurare poate fi o tara "tabi. In astfel de cazuri exista mai multe sisteme juridice cu relevanta "tability pentru contract, facand tot mai necesar sa se decida in mod expres ce "tabil de lege va guverna. O clauza de lege aplicabila face acest lucru prin stabilirea in mod expres a alegerii partilor privind legea care va fi aplicata.

Partile contractante au facultatea si nu obligatia in privinta alegerii dreptului aplicabil contractului lor, de aceea ele pot sa faca aceasta alegere sau nu. De regula, partile aleg dreptul aplicabil printr-o clauza contractuala care se mai numeste si pactum de lege utenda. In cazul in care partile n-au facut o alegere a dreptului aplicabil contractului lor, atunci aceasta misiune ii revine organului de jurisdictie (arbitraj sau "tabili de judecata). Organul de jurisdictie va trebui sa cerceteze vointa tacita, prezumata si ipotetica a partilor, pentru a desprinde astfel intentia acestora privitoare la determinarea legii aplicabile contractului.

In cazul in care Conventia europeana asupra arbitrajului "tability" "tability"nal de la Geneva din 1961 este aplicabila, art.7 intitulat Dreptul aplicabil a "tability o regula de conflict conventionala, conform careia partile au o autonomie de vointa foarte larga in privinta determinarii dreptului aplicabil fondului litigilului..Utilizind astfel expresia partile sunt libere sa determine dreptul pe care arbitrul il va aplica fondului litigiului se are in vedere ca partile se pot referi atit la o lege nationala, care ar indeplini functia de lex causae, cu toate consecintele inerente acesteia, cit si numai la unele reguli de drept din cadrul unei legi nationale. In acelasi text, se prevede ca, in lipsa indicarii de catre parti a legii aplicabile, arbitrii vor aplica legea desemnata de norma conflictuala pe care ei o vor considera cea mai potrivita in speta.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.