Contracte comerciale

Trimis la data: 2018-01-21 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: iuliancosmin Dimensiune: 14kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Profil: Management in Industrie si Transporturi
Cuprins

Capitolul 1. Caracterizare Generala
1.1. Notiune
1.2. Incheierea si executarea contractului
Capitolul 2. Contractele comerciale
2.1. Contractul de vanzare-cumparare
2.2. Contractul de mandat comercial
2.3. Contractul de comision
2.4. Contractul de consignatie
2.5. Contractul de report
2.6. Contractul de cont curent
2.7. Contractul de franciza
2.8. Contractul de leasing

Cap 1.

Caracterizare Generala

1.1. Notiune
Etimologic, termenul "contract" provine din latinescul contrahere (a trage impreuna). Juridic, contractul reprezinta, conform prevederilor articolului 942 Cod civil, acordul de vointa dintre doua sau mai multe persoane prin care se nasc, se modifica sau se sting drepturi si obligatii.

1.2. Incheierea si executarea contractului

Consideratii generale
Acordul de vointa al partilor se realizeaza pe baza principiului libertatii contractuale, potrivit caruia, in limitele generale, contractantii pot stabili clauze contractuale. Din momentul perfectarii lui in mod valabil, contractul capata forta obligatorie intre parti, producandu-si efectele pe care acestea le-au dorit.

Principiul libertatii de vointa contractuala
In principiu, incheierea oricarui contract este libera si, mai mult, partile contractante pot stabili continutul contractului pe baza acordului de vointa, contractul trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu in functie de natura sa, clauze contractuale referitoare la: obligatiile ce revin partilor in derularea contractului, livrarea marfurilor, termene si modalitati de plata, clauze de inflatie, consolidarea pretului, mod de solutionare a litigiilor (legea nr. 469/2002).

Incheierea contractelor
1. Aspecte prealabile
Acordul de vointa al partilor asupra clauzelor contractuale se formeaza prin intalnirea ofertei cu acceptarea ei, deci pe baza unei negocieri,dar exista si contracte care sunt incheiate fara negociere.
Negocierea este invitatia lansata de una din parti de a trata continutul unui eventual contract. Aceasta invitatie se deosebeste de oferta ferma: negocierea poate fi urmata sau concretizata intr-un "acord de vointa", practicate mai ales in comertul international.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.