Contractul administrativ

Trimis la data: 2016-04-03 Materia: Administratie Nivel: Liceu Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: cristinatheoo Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In ceea ce priveste regimul juridic,acesta imprumuta unele caracteristici din dreptul privat,se mai sustine in doctrina,cum ar fi conditiile de validitate,dar se distinge prin doua elemente esentiale si anume:se bazeaza pe inegalitatea juridica a partilor iar autoroitatea publica parte in contract nu dispune de o libertate de vointa identica cu cea reglementata de dreptul privat.

Competenta autoritatilor publice sau persoanelor juridice de drept public este determinata de lege si "circumscrisa realizarii interesului general si din acest motiv ea este expres determinata prin actul constitutiv sau actul normativ de organizare si functionare a autoritatii respective" .

Fiind un contract cu ajutorul caruia administratia isi realizeaza sarcinile,"regimul juridic aplicabil este unul exorbitant,de drept public in special,avand si clauze negociate,ceea ce-i confera un regim mixt de drept public si privat" .Administratia se afla intr-o situatie privilegiata prin interesul pe care-l urmareste si poate impune clauze exorbitante in contract,poate controla modul de executare a contractuli,putand si dispune unilateral rezilierea contractului.

CAPITOLUL I

Notiunea de contract administrativ

1.1. Trasaturile contractului administrativ

1.2. Clasificarea contractelor administrative

1.3. Obiectul si partile in contractul administrativ

CAPITOLUL II

Controlul contractelor administrative

CAPITOLUL III

Contractul de achizitie publica

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.