Contractul administrativ

Trimis la data: 2016-04-03
Materia: Administratie
Nivel: Liceu
Pagini: 11
Nota: 8.40 / 10
Downloads: 0
Autor: cristinatheoo
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In ceea ce priveste regimul juridic,acesta imprumuta unele caracteristici din dreptul privat,se mai sustine in doctrina,cum ar fi conditiile de validitate,dar se distinge prin doua elemente esentiale si anume:se bazeaza pe inegalitatea juridica a partilor iar autoroitatea publica parte in contract nu dispune de o libertate de vointa identica cu cea reglementata de dreptul privat.

Competenta autoritatilor publice sau persoanelor juridice de drept public este determinata de lege si "circumscrisa realizarii interesului general si din acest motiv ea este expres determinata prin actul constitutiv sau actul normativ de organizare si functionare a autoritatii respective" .

Fiind un contract cu ajutorul caruia administratia isi realizeaza sarcinile,"regimul juridic aplicabil este unul exorbitant,de drept public in special,avand si clauze negociate,ceea ce-i confera un regim mixt de drept public si privat" .Administratia se afla intr-o situatie privilegiata prin interesul pe care-l urmareste si poate impune clauze exorbitante in contract,poate controla modul de executare a contractuli,putand si dispune unilateral rezilierea contractului.
CAPITOLUL I

Notiunea de contract administrativ

1.1. Trasaturile contractului administrativ

1.2. Clasificarea contractelor administrative

1.3. Obiectul si partile in contractul administrativ

CAPITOLUL II

Controlul contractelor administrative

CAPITOLUL III

Contractul de achizitie publica
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.