Contractul de transport fluvial international de marfuri

Trimis la data: 2017-02-26 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 12 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: wolvagenpol Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Actualitatea si importanta temei: consta in faptul ca incheierea contractelor de transport fluvial international de marfuri reprezinta o necesitate a companiilor interesate in dezvoltarea comertului, precum si a statelor sub jurisdictia carora se afla societatile de navigatie pe Dunare, de aici si rezulta necesitatea de a aborda sub aspect doctrinar problemele acestui domeniu.

Scopul si obiectivele propuse:analiza complexa a aspectelor contractului de transport fluvial international de marfuri. Pentru atingerea scopului vor fi realizate urmatoarele sarcini: de analizat aspectele generale ale contractului in cauza, modalitatea de incheiere a contractului, executarea acestuia, drepturile si obligatiile partilor, raspunderea ce survine in caz de neexcutare etc.

Gradul de investigatie a temei: consta din analiza contractului de transport aerian international de marfuri abordat de diversi docrinari precum: Gribincea Lilia, Sitaru, Macovei Ioan, Mazilu Dumitru etc. precum si analiza Conventiei de la Siofok din 1989, Conventia de la Budapesta din 2000.

Cuprins
INTRODUCERE
I. Notiuni generale privind contractul de transport
fluvial international de marfuri
1.1 Elemente introductive
1.2 Interdependenta intre contractual comercial si cel de transport
1.3 Notiunea si caracterele juridice a contractului de transport fluvial international de marfuri
1.4. Elementele constitutive
1.5 Reglementarea in domeniu
II.Incheierea contractului de transport fluvial international de marfuri
III. Executarea contractului de transport fluvial international de marfuri
3.1 Dreptul de dispozitie asupra marfii
3.2 Obligatiile partilor
C.Obligatiile destinatarului.
IV. Raspunderea partilor in contractul de transport fluvial international de marfuri
V. Solutionarea litigiilor
VI. Concluzii
Bibliografie

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.