Contractul rutier de marfuri

Trimis la data: 2012-10-17 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: alexandrud Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Contractul de transport rutier de marfuri este conventia care se incheie de catre o unitate specializata in transportul rutier, denumita si operator de transport rutier, care se obliga in schimbul unui pret/tarif sa preia si sa transporte sub paza sa si inauntrul unui termen o cantitate de marfa pe care o elibereaza destinatarului. Natura juridica a contractului de transport rutier de marfuri este aceea a unui contract de prestari servicii.
Referate similare: Accidentul de trafic rutier

Foaia de parcurs este un imprimat cu regim special, prevazut cu serie si numar si constituie baza evidentei primare in transporturile rutiere. Ea permite culegerea tuturor informatiilor despre activitatea autovehiculului si a soferului. Se intocmeste de obicei pentru un singur transport, indiferent de traseu si ruta, cuprinzand: societatea de transport; felul, capacitatea, marca si numarul autovehiculului; numele soferului; destinatia, ruta, destinatarul, km parcursi, consumul de carburant; confirmarea beneficiarului.

Bonul de transport are rolul de a confirma si atesta existenta fiecarei curse cand intr-o zi au avut loc mai multe curse cu acelasi mijloc de transport. Releva distanta efectiv parcursa, punctul de plecare si de sosire si timpii consumati.
Fisa activitatii zilnice, sau fisa de transport, are rolul de a evidentia activitatea zilnica a mijlocului de transport prin indicarea curselor efectuate, a rutelor parcurse, a kilometrajului, a stationarilor, a imobilizarilor si a altor factori care se reflecta in activitatea de transport.

Tahograful este aparatul care indica si inregistreaza deplasarea si stationarea autovehiculului. Acesta furnizeaza urmatoarele elemente: ora si minutul, viteza instantanee, kilometrii parcurtii, semnalizarea luminoasa la depasirea vitezei maxime prestabilite, timpul de stationare, momentul inchiderii si deschiderii aparatului, schimbarea soferului.Taxa de transport auto

Taxa de transport auto reprezinta echivalentul prestatiei efectuate de caraus, care se suporta si se achita de catre expeditor. La derularea operatiunilor de transport rutier, tarifele se stabilesc liber, pe baza cererii si ofertei. Exista doua criterii de determinare a taxei de transport, alaturi de care se mai pot adauga, in functie de natura transportului si de conditiile necesare efectuarii transportului, tarife suplimentare.

1. Tariful pe cantitate
Se aplica in cazul transportului la care expeditorul solicita transportarea unei cantitati de marfa prin folosirea mijlocului de transport la capacitatea nominala sau volumetrica. Taxa se calculeaza in functie de greutatea marfii sau volumul mijlocului de transport si distanta dintre locul de incarcare si cel de descarcare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.