Contributia Uniunii Europene la rezolvarea problemelor globale de mediu

Trimis la data: 2014-11-08 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Cezar_D Dimensiune: 28kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pentru a fi in masura de a raspunde la o noua datare a ordinii lumii, dreptul international al mediului va trebui sa se fundamenteze pe careva mutari esentiale. Ecologia este nu mai mult decat o stiinta biologica, o doctrina sau miscare ideologica ( politica sau civila), dar a devenit de asemenea o sursa fundamentala de drept ca o regula intre umanitate si mediul lor de trai. In acelasi timp globalizarea necontrolata a tulburat valorile traditionale ale societatii umane, si modalitatile de operare cu complexitatile de globalizare care sunt inca nu pe deplin adaptate la cerintele noilor realitati.

Dreptul mediului a fost intotdeauna, indiferent de nivelul sau sau forma, un drept de specii, fiind esentialmente axat pe conservarea suprema exprimind o penetratie in subconstientul uman al conceptului de responsabilitate pentru mediu. Aceasta ar trebui sa fie exprimata concret prin initierea si implementarea unei strategii globale de mediu, unei politici si, nu in cele din urma, legea, toate adecvate la scopurile propuse.

Eco-globalizarea isi asuma schimbarea intr-o intra si inter-generalizatoare solidaritate in drept, tintita de a asigura conservarea biosferei cu omenire ca o parte integrala. Scopul de baza propus este de a rezolva aparentele contradictii antagoniste intre sursa antropologica si propunerea eco-centrica, precum si solutiile promovate in aceasta directie sunt adecvat reflectate la nivelul legal substantial.

In exprimarea in particular, unica limita este frontiera intre societate si natura; daca aceea este completatacu cerintele dreptului natural, reglementarea legala ramanand ineficienta, si daca nu este legal sanctionata, nu trebuie sa fie asimilate cu actiunea coerenta si social efectiva.Mai mult ca atat , inserarea conceptelor specifice, cum ar fi "dreptul viitoarelor generatii", "dreptul speciilor", etc cu implicari asociate, implica, tendinta iesita din careva matrice traditionale si de asemenea afirmatii complete ale particularitatilor definite.

Esenta "ecologica" a dreptului este curent caracterizata, din punctul legal de vedere si la un stagiu incipient, cu cel putin doua elemente: recunoasterea si garantarea drepturilor fundamentale ale omului la sanatate si la un mediu ecologic balansat, si asezarea interferentei ecologice ca un drept fundamental respectiv.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.