Controlul operational si preoperational in unitatile de panificatie

Trimis la data: 2017-06-27 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 13 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: ralu26 Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Proiect Igiena in industria alimentara

Cuprins:
INTRODUCERE
PAINEA
ETAPELE PROCESULUI TEHNOLOGIC
PREGATIREA MATERIILOR PRIME SI AUXILIARE
MATERIILE AUXILIARE
Caracteristicile organoleptice ale produsului finit
CONTROLUL PREOPERATIONAL SI CONTROLUL OPERATIONAL
Analiza organoleptica
Obiectivele controlului pe faze de fabricatie sunt:
Bolile produselor de panificatie
Defectele produselor de panificatie
Prevenirea accidentelor
Principalele cauze ale accidentelor
Masuri de prevenire a accidentelor

INTRODUCERE
Calitatea reprezinta totalitatea insusirilor concrete si a caracteristicilor care determina utilizarea lor in raport cu scopul pentru care au fost create, precum si eficienta lor economica.

Calitatea nutritionala reprezinta componentele chimice, biochimice, plastice si energetice care satisfac prin consumul alimentului cerintele fiziologice de nutritie ale organismului uman.

Calitatea igienica- nivelul continutului in substante toxice sau in microorganisme patogene ale alimentului, si care prin consum nu afecteaza sanatatea consumatorului.

Calitatea organoleptica- ansamblul caracteristicilor alimentului ce se pot percepe senzorial de catre consumator.

Industria panificatiei ocupa un loc insemnat in cadrul bunurilor de consum, datorita faptului ca painea constituie un aliment de baza, care se consuma zilnic.

Produsele de panificatie furnizeaza organismului uman o parte importanta din substantele care ii sunt necesare pentru activitatea vitala si conservarea starii de sanatate si mentinerea capacitatii de munca. Datorita insusirilor nutritionale pe care le incorporeaza, produsele de panificatie reprezinta forme utile de valorificare in consum al fainii, ca derivat obtinut prin prelucrarea industriala a graului.

Se realizeaza diferite sortimente de paine alba, semi-alba (intermediara) si neagra, produse de franzelarie si cu adaosuri, produse dietetice.

Valoarea nutritiva a produselor de panificatie si in special a painii, reprezinta un element important in necesarul zilnic. Aceasta valoare este conferita nu numai de aportul energetic (caloric), bazat pe continutul sporit la glucide si lipide (grasimi), ci si de aportul tuturor componentilor incorporati in produsele respective, acestia reprezentand forme care se asimileaza usor de catre organismul uman. Este cunoscut faptul ca puterea calorica a painii reprezinta 2200--2400 cal/Kg.

Painea alba si produsele de franzelarie reprezinta aproximativ 43%, painea semi-alba 20%, painea neagra 18%, iar produsele fainoase 19%.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.