Conventia privind aviatia civila semnata la Chicago

Trimis la data: 2014-11-05
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.82 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihai_R
Dimensiune: 14kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Conventia cuprinde 4 parti, 14 anexe si reprez principalul instrument juridic in domeniul aviatiei civile internationale. Prima parte cuprinde reguli principiu privind utilizarea teritoriului, spatiului aerian, asigurarea securitatii navigatiei aeriene civile, stabilirea zonelor interzise, regului de zbor, controlul aeronavelor, inmatricularea acestora,formalitatile vamale,perceperea unor drepturi de folosire a aeroporturilor, procedurile privind aeronavele in pericol,anchetarea accidentelor,standardizarea instalatiilor si a sistemelor de navigatie aeriana, precum si documentele care tb sa existe la bordul fiecarei aeronave care efectueaza transporturi intenationale
"Liberati ale aerului" drepturile pe care ti le pot acorda reciproc statele prin conventii bilaterale:
a) drptul de a survola fara a ateriza pe teritorilul unui stat contractant al conventiei
b) dreptul partenerilor contractuali ai conventiei de a ateriza pe teritoriul unui stat contractant, fara scopuri comerciale(escale tehnice,aprovizionare cu petrol)
c) dreptul de a debarca calatori, marfuri si posta luate de pe teritoriul statului posesor al aeronavei
d) dreptul de a lua la bordul aeronavei calatori,marfuri sau posta din statul partener, daca acestea sunt destinate statului caruia ii apartine areronava

e) dreptul de a transporta calatori, marfuri sau posta, nu numai din cele doua parti contractuale, ci si catre/ sau din terte tari.
Cu ocazia Conferintei de la Chicago au fost elaborate si alte intelegeri si acorduri:
1)Acordul cu privire la serviciile aeriene internationale de tranzit
2)Acordul cu privire la transportul aerian internatinal
3)Acordul privind rutele aeriene provizorii
Conventia de la Guadalajara (18 septembrie 1961)

Aceasta conventie s-a impus ca o nesesitate datorita inexistentei in Conventia de la Varsovia a unei reglementari specifice referitoare la transportul aerian international efectuat de o alta persoana decat transportatorul contractat."Transportator contractat" inseamna o persoana care este parte principala a unui contact de transport aerian guvernat de Conventia de la Varsovia incheiat intre acesta si un pasager sau un consignor sau cu o persoana ce actioneaza in numele unui pasager sau a unui consignor.

"Transportator actual" inseamna o persoana alta decat transportatorul contractat si care in virtutea autoritatii data de transportatorul contractat efectueaza in intregime sau numai o parte a transportului.
In sensul acestei conventii transportatorul actual are aceleasi raspunderi ca si transportatorul contractual fata de pasager, bagaje si marfuri de asemenea, actele si omisiunile transportatorului actual si ale agentilor sai actionand pt realizarea scopului angajarii lor, in relatie cu transportul efectuat de transportatorul actual vor fi de asemenea aplicabile si transportatorului actual.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.