Conventia privind aviatia civila semnta la Chicago la 7 decembrie 1944

Trimis la data: 2014-10-23
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: Ion_B
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Conventia cuprinde 4 parti, 14 anexe si reprez principalul instrument juridic in domeniul aviatiei civile internationale. Prima parte cuprinde reguli principiu privind utilizarea teritoriului, spatiului aerian, asigurarea securitatii navigatiei aeriene civile, stabilirea zonelor interzise, regului de zbor, controlul aeronavelor, inmatricularea acestora,formalitatile vamale,perceperea unor drepturi de folosire a aeroporturilor, procedurile privind aeronavele in pericol,anchetarea accidentelor,standardizarea instalatiilor si a sistemelor de navigatie aeriana, precum si documentele care tb sa existe la bordul fiecarei aeronave care efectueaza transporturi intenationale
Aceasta conventie s-a impus ca o nesesitate datorita inexistentei in Conventia de la Varsovia a unei reglementari specifice referitoare la transportul aerian international efectuat de o alta persoana decat transportatorul contractat."Transportator contractat" inseamna o persoana care este parte principala a unui contact de transport aerian guvernat de Conventia de la Varsovia incheiat intre acesta si un pasager sau un consignor sau cu o persoana ce actioneaza in numele unui pasager sau a unui consignor.

"Transportator actual" inseamna o persoana alta decat transportatorul contractat si care in virtutea autoritatii data de transportatorul contractat efectueaza in intregime sau numai o parte a transportului.
In sensul acestei conventii transportatorul actual are aceleasi raspunderi ca si transportatorul contractual fata de pasager, bagaje si marfuri de asemenea, actele si omisiunile transportatorului actual si ale agentilor sai actionand pt realizarea scopului angajarii lor, in relatie cu transportul efectuat de transportatorul actual vor fi de asemenea aplicabile si transportatorului actual.

Conventia de la Montreal a fost tinuta in perioada 10-28 mai 19999 si a avut drept scop unificarea unor regului privitoare la transporturile aeriene internationale.Transportul international aerian este definit in sensul acestei Conventii ca fiind efectuat intre 2 puncte situate pe teritoriul a doua state contractante diferite sau intre doua puncte situate pe teritoriul a doua state contractante diferite sau intre doua puncte situate pe teritoriul aceluiasi stat contractant,numai daca pe parcurs se efectueaza o escala pe teritoriul unui alt stat contractant.
Conventia de la Montreal este o reeditare a Conventiei de la Varsovia, cu acesta ocazie fiind actualizate o srie de aspecte ce au suferit modificari in timp.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.